Müller Péter: "Régi vétkeink, mint a penészes befőtt állnak a tudattalan homályában"

Forrás: Thinkstock -
öregedés Új élet útravaló Müller Péter hiba vétek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 171. rész.

A ciprusfa még a kipusztulása előtt is új évgyűrűt teremt maga köré.

Ne félj az öregedéstől. A fejlődés végtelen. És az emberben lévő szellem örökké fiatal, és teremt, alkot és él, és örökké élni is akar. A ruhánk elkopik, a testünk megöregszik, még a lelkünk is pecsétes lesz és összegyűrődik. Régi vétkeink, mint a penészes befőtt állnak a tudattalan homályában, meg is feledkeztünk róla… de a szellemünk fiatal marad, és örök repülésben tart hazafelé. Olyan ember van, aki elfáradt. Olyan is, akinek nehéz élni. De olyan nincs, aki belül öregnek tartja magát. Csak a gubó öregszik. A benne várakozó lepke soha! Meghalni annyit jelent, hogy új életet kezdeni. Csakis ennek a mesének van vége. Kár érte, vagy nem kár – mindegy. Ez már lejárt.

Forrás: Thinkstock

Az újat most indítom. Minden meghalás: újjászületés is. És ezt a pillangók tudják. Minden jó költőben, derűs emberben, mosolygó nőben, nevető öregben a pillangó él és érez és gondolkodik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.