Müller Péter: "Ha azt mondod: olyannak szeretlek, amilyen vagy – nem szeretsz igazán"

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat Müller Péter szeretet szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 176. rész.

Ha azt mondod, „Olyannak szeretlek, amilyen vagy!” – nem szeretsz igazán. Ha valóban szeretnél, többnek látnál, mint amilyen vagyok.

Ez a heti útravaló. Forgasd a lelkedben a gondolatot. És rájössz, hogy ez tényleg így van. Ha randira készülsz, kifested magad, dolgozol magadon, hogy szebbnek lássanak. És a másikon is látszik az igyekezet: jobbnak, szebbnek, kedvesebbnek, vonzóbbnak akarja mutatni magát, mint amilyen valójában.

Forrás: Thinkstock

Ez nem ugyanaz, mint amikor az eladó almákat kifényesítik a piacon. Ez a „többnek mutatom magam” ösztön arról szól, hogy több is vagyok! És ő is több, azért igyekszik. És ha nem igyekszik, nem szeret igazán. És ha jól éltek később egymással, ez így is kellene, hogy maradjon. A szív szemével följebb nézünk a másikban.

És magunkban is. A szív szemének kettős látása van. Egyrészt könyörtelenül látja, milyen vagy. Látja a hibáidat. Másrészt azt is, hogy milyennek kellene lenned! A kócos hajat félresimítja a homlokodon. És rád szól, ha valakivel tapintatlan vagy durva voltál. És örül, ha szép szemet festesz magadnak. Még annak is, ha műszempillák ékesítik, és nem csipásan hunyorogsz rá.

Itt nem pusztán arról van szó, hogy a „szív szeme” idealizál – hanem arról, hogy egy magasabb valóságot is lát. Valahol tényleg több vagy. És szebb. És jobb. És nemesebb. És szeretetreméltóbb. És van egy igazi arca, amely csak ritkán látható, még önmaga számára is. Mindenki szebb, mint ahogy a tükörben riadtan megpillantja magát, mert a valódi önképe szebb, mint az, amelyik a tükörből visszanéz rá.

Ha a szív szemével nézel, ezt a valódi arcodat keresed. Magadban és másokban is. Nem azért, mert hazudni akarsz, hanem mert szebb vagy, és értékesebb, valóban. És ő is – ameddig szereted.

Müller Péter: "Szerelemgyerekek vagyunk"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150417-muller-peter-tanacsai-az-elethez-a-szeretetrol-arrol-hogyan-szulettunk.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 175. rész.Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Átírhatod a jövendődet!"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150412-muller-peter-az-eletrol-a-jovorol-a-tengeren-valo-eligazodasrol-beszel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 174. rész.Müller PéterOrigoMüller Péter: "Szeretni akkor tanulsz meg igazán..."http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150403-muller-peter-a-szeretetrol-es-a-tanulasi-folyamatrol-beszel-ki-mikor-tanul-meg-szeretni-igazan.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 173. rész.Müller PéterOrigoMüller Péter: "Valami van, de nem az igazi!"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150329-muller-peter-eheti-utravalojaban.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 172. rész.Müller Péter--Müller Péter: "Régi vétkeink, mint a penészes befőtt állnak a tudattalan homályában"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150323-muller-peter-heti-utravalojaban-az-oregedesrol-es-uj-eletrol-beszel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 171. rész.Müller Péter--Müller Péter: "Hatalmas önbecsapás"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20150302-muller-peter-168-resz.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 168. rész.Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.