Müller Péter: "Akit megaláznak és bántanak, nem ér rá önismerettel foglalkozni"

Forrás: Thinkstock -
önismeret félelem Müller Péter szeretet gyereknevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 186. rész.
Forrás: Thinkstock

Bizony ez fontos tapasztalat, mert manapság mindenkit bántanak. Ha a gyereknek azt mondod, buta, kezdi nem érteni a leckét, ha azt mondod gyáva, félni kezd, ha azt mondod, bűnös, kezdi fölfedezni magában, hogy tényleg, és kezd egyre komiszabb dolgokat művelni. Akit megaláznak és bántanak, nem ér rá önismerettel foglalkozni, nem tud saját bírája lenni, mert belemerevedik az áldozat szerepébe, és ha gyűlölik, visszagyűlöl. Ez sajnos egy ördögi kör, amit a gyűlölet és a rosszindulat szül, mert az önvédelemtől kezd az ember olyanná válni, mint akinek a gyűlölködő látja őt. Nagy erő kell lesodorni magunkról a rossz erőket, és eljutni odáig, hogy a bírálatot és az elismerést csakis a legbensőbb Valónktól fogadjuk el.

Növekedni csakis a szeretet erőterében lehet. A szeretet az élet vizsgáin mindig jobb jegyet ad nekünk, mint amit megérdemlünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.