Müller Péter: "A szerelemnél hatalmasabb küzdelem nem létezik"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter szerelem küzdelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 190. rész.
Forrás: Thinkstock

Vigyázz, becsapós gondolat! Ilyen ugyanis nincs! Vagy ha van, csak pár percre vagy egyetlen másodpercre… Vagy soha sincs, de szeretnék, hogy így legyen! Valójában a szerelem szüntelen harc, amelyben fel-felvillan ugyan ez a „legtisztább” élmény, de aztán újra elvész, és megint van, és megint nincs!

A szerelemnél hatalmasabb küzdelem nem létezik, éppen azért, mert a lehetetlent akarja: össze akarja hozni, egymásba akarja ölelni azt, ami mindig szétesik.

Ölellek, olyan szorosan, amennyire csak bírlak, szeretlek, amennyire csak tudlak, és te is szeretsz, egész testedből, teljes lelkedből, a legtisztábban – és mégis vágyódunk egymásra, mintha messze lennénk, és sohasem tudunk egymással jóllakni… Az a felkavaró ebben az élményben, hogy nincs „beteljesülés”… Halandók vagyunk, az a baj! És ez egy halhatatlan érzés. És ezért mindig azt érezzük, hogy elveszthető.

Ez benne a semmihez sem fogható gyönyörűség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.