Müller Péter: "Ha boldogtalan voltál egyedülállóként, boldogtalan leszel házastársként is"

Forrás: Thinkstock -
boldogság önismeret házasság család Müller Péter szerelem boldogtalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 212. rész. 

Erre figyelj, mert nem létezik „Hamupipőke-effektus”. Ha valaki nem tud szépen táncolni egyedül, az mással sem fog tudni. A harmóniát az ember először önmagával és önmagában találja meg. Ha magaddal jó viszonyba kerülsz, bevonzod magadhoz azt, aki valóban rád hangolódik, akit a jó rezgések hívnak az erőkörödbe, akivel együtt csak még teljesebben és jobban tudsz élni, mint egyedül. De azt ne reméld, hogy bárki is meg tud váltani a boldogtalanságodtól. Ilyen herceg nincs! Ha ezt várod, és tőle teszed függővé lelked jó lelkiállapotát, tévedsz.

Forrás: Thinkstock

Sőt, akit „megmentődként” fogadsz magadba, előbb-utóbb elmenekül tőled, mert rájön, hogy olyasmit vársz tőle, amit – bármennyire szeret – nem tud megadni.

Hidd el, nem kívülről jön a megoldás. A külső csak válaszol a belsődnek. Ha nem tudsz két lábadon megállni, négyen sem fogsz tudni. Boldogságot nem lehet adni – csak megteremteni. S aki másoktól várja el, hogy belül rendben legyen, az téved, s ha valaki véletlenül mégis a közelébe téved, előbb-utóbb továbbáll, mert képtelen megadni azt, amit várnak tőle. „Boldogtalannak épp elég vagyok önmagam!” – gondolja, és máris menekül tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.