Müller Péter: "A legnehezebb magunkat megváltoztatni"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 214. rész. 

Ez az odakötöttség az oka a legtöbb szenvedésnek. Hogy vágyódunk az aranyra, mely ott van a forró olajjal teli edényben, s hiába égeti a kezünket és fáj – az aranyat nem eresztjük, mert kell nekünk. És nyúlunk érte, újra és újra, mert kell, és közben fáj, és mégis kell, és nem vesszük észre, hogy amíg kell, addig fájni is fog.

Forrás: Thinkstock

Mérhetetlen erővel ragaszkodunk a hibáinkhoz, mert éltet a vágy, a sóvárgás és a megszokás, és az a tévedés, hogy egyszer mégiscsak elérjük a célt – és soha! A legnehezebb magunkat megváltoztatni.

Szokásainkról leszokni, s új emberré válni. Ha sikerül, azt mondjuk rá, „újjászülettünk”, s ez tényleg így van. Valaki meghal bennünk, s valaki újjászületik. Meghal az ostoba, s megszületik a bölcs. Meghal a rossz, s megszületik a jó. Meghal a boldogtalan, s megszületik a boldog. Minden jó fordulat az életünkben egy kis halál és egy kis feltámadás.

A hónap témája - Müller Péter: Nőpárti vagyok?http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160112-muller-peter-legnepszerubb-irasai-kozul-a-nopartisagrol-noi-ferfi-szerepekrol.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--Müller Péter: "A csoda észrevétlenül lép az életedbe"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160107-muller-peter-a-csoda-eszrevetlenul-lep-az-eletedbe-halalelmeny-utan-boldogsag-az-elet.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 213. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Ha boldogtalan voltál egyedülállóként, boldogtalan leszel házastársként is"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20151215-muller-peter-arrol-mesel-hogy-a-boldogtalansag-es-a-boldogsag-is-belolunk-fakad.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 212. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ha így szeretsz, megszűnnek a korlátaid"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20151211-muller-peter-a-bennunk-lakozo-felettes-enrol-ir-aki-mindig-mellettunk-all.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 209. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ha így szeretsz, megszűnnek a korlátaid"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20151211-muller-peter-a-bennunk-lakozo-felettes-enrol-ir-aki-mindig-mellettunk-all.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 209. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ezért ritka a jó házasság"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20151113-muller-peter-eheti-bolcsesseget-a-jo-hazassagrol-szeretetrol-szerelemrol-megertesrol-baratsagrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 205. rész.Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.