A hónap témája - Müller Péter: Szerelemgyerekek

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter szerelem őrültség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. 

Ezek az „Útravaló” gondolataim nem örök bölcsességek! Csak gondolatmagocskák, amelyek megtermékenyíthetik a lelkedet. De csakis akkor, ha neked szólnak. Ha nem, felejtsd el! De azért olvasd el, fusd át, mint egy levelet, amit véletlenül hozzád dobott be a postás, hátha mégis...

A jó találkozások titka: az időszerűség.

Minden gondolatnak és érzésnek megvan a maga ideje. Amikor szerelmes voltam, nem érdekelt engem semmi, csakis a szerelem! Akkor is, ha téboly, akkor is, ha veszélyes, akkor is, ha halálveszélyes! Nem érdekelt az anyám, az apám! Senki. Csak Ő! Nem érdekelt volna ez a mai Müller Péter, a filozófiájával, az életbölcseletével! Vén hülyének tartottam volna magamat, és ma már boldog vagyok, hogy nem hallgattam senkire, és megéltem ezt az őrületet. Utólag az is jó, hogy majdnem beledöglöttem! Rómeót a gyóntatópapja megpróbálja kigyógyítani a szerelemből, de a fiú csak ráüvölt: „Amit nem érzel, arról nem beszélhetsz!” És rohan a vesztébe, nem hallgat senkire. És meghal Júliával együtt. A harmonikus, jó párkapcsolatokról egyikük sem tud, sem Rómeó, sem Júlia, de a halálos, örök szerelemről annál többet! Többet, mint a pap. Mindent.

Forrás: Thinkstock

Nem tudom, hol tartasz az életeddel! De csakis azt a gondolatot fogadd magadba, és csakis azt szüld meg, amelyiket szereted! A többit úgyis elfelejted.

Tudod, mi jelzi benne azt, hogy szereted? Az, hogy ismerős. Fenemód ismerős! Szinte vártad már.

Benned is ott rejlett már, csak nem tudtad kimondani. Most fölbukkant. Olvasod, megérted. Talán segít élni. Látod, ezzel a párszavas gondolattal, amit most a képernyődön olvasol, úgy vagy, mint egy szerelemmel.

Sőt, maga a szeretet ez a felismerés: „Ezt az embert ismerem! Nem tudom, honnan, de ismerem! A lelkemben már élt, most felbukkant, és itt áll előttem. Ismerem! És a többi: idegen!” Valakit megismerni és megszeretni: ugyanaz. Nagyon ritka manapság. Sajnos. Ezért mondják, hogy „elidegenedett” világban élünk. Teli van idegenekkel! És mindenki ismerőst keres! Ezt a ritka élményt nemcsak emberrel, de egy gondolattal, könyvvel, sőt, még egy kutyával is megélheted. Amikor kölyköt választasz magadnak, ismerőst keresel. Száz kedves kis kutyakölyök közül azonnal felismered azt, amelyik a tiéd. Mert ISMERED! És tudod, mi az érdekes? Ő is ismer téged! Honnan? Rejtély! De ismer.

Forrás: Thinkstock

Végre találkoztatok.

Ezentúl egymáséi vagytok. Így olvasd, kérlek, az én mondataimat is… Ezek nem örök bölcsességek. Nem filozófiai gondolatok. Hanem üzenetek. Csak azt fogadd be, amelyiket szereted. Amelyik megtermékenyíti a lelkedet.

Csak idő kell hozzá, hogy megszüld, és életed része legyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.