Müller Péter: „Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője”

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség nők férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 219. rész. 

Máter és matéria ugyanazt jelenti, más síkon. A férfi a nő méhében jön létre, az ő sejtjeiből épül, az ő szívével él, az ő lelkével érez, az ő hangulatát éli át, benne lesz sejtből emberré. Nélküle nem lenne. A nő szüli meg, a nő szoptatja, eteti, gondozza: az első lény, aki szereti. „Egy ütemre ver a szívünk!” – mondja Hamlet az anyjának.

Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője, nemcsak a gyermekeinek anyja, hanem az ő Anyaistennője, aki emberré formálta őt a szinte semmiből.

Forrás: Thinkstock

Ha valaki ezt elfelejti, és megüt egy nőt, vagy goromba vele, egyáltalán, ha nem tiszteli és imádja, mint életadóját – az más aljasságra is képes. Bármikor átgázol bárkin, kifosztja a természetet, áttipor mindenkin, kiirt népeket, elpusztítja az anyatermészetet – és ledobja az atombombát, amit ő talált ki.

A nőknek nem azért kell az ostoba és konok, hímsoviniszta férfiak ellen védekezni, és az öntudatukat és önállóságukat nem azért kell megtalálni, hogy „egyenjogúak” legyenek, hanem azért, hogy a világot megmentsék.

A nők felszabadulási harcában nem egy rabszolgalázadás, hanem az Élet megmentésének a kísérlete rejlik. Az Életé, melyet ők hoztak létre, és ezért fontosabb nekik, mint a férfiaknak. A nőnek az emberiség az életműve. A létért a férfi számára ismeretlen erejű felelősséget és aggodalmat érez.

Madách Imre Az ember tragédiája című műve Éva győzelmével zárul. Megmenti az Ádám által tönkretett világot.

Müller Péter: "Egyedül egy magányos szikra is hamar kialszik"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160208-muller-peter-bolcsessegeben-az-egyedulletrol-oromrol-maganyrol-depressziorol-kozossegi-elmenyrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 217. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Aki önmagát legyőzte, azt nem lehet legyőzni"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160215-muller-peter-heti-bolcsessegeben-a-belso-erorol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 218. rész. Müller Péter--A hónap témája - Müller Péter: Szerelemgyerekekhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-havi-legmegosztobb-temaja-a-szerelem-a-fiatalkori-orultseg-es-a-bolcsesseg.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--Müller Péter: "Egyedül egy magányos szikra is hamar kialszik"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160208-muller-peter-bolcsessegeben-az-egyedulletrol-oromrol-maganyrol-depressziorol-kozossegi-elmenyrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 217. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Lelked legmélyén mindig derű van"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-az-angyali-segitsegrol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 216. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "El kell hitetni magunkkal, hogy nem bennünk van a hiba"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160125-muller-peter-heti-bolcsessege-az-igazsagrol-onbecsulesrol-onvedelemrol-bolondsagrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 215. rész. Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.