Müller Péter: „Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője”

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség nők férfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 219. rész. 

Máter és matéria ugyanazt jelenti, más síkon. A férfi a nő méhében jön létre, az ő sejtjeiből épül, az ő szívével él, az ő lelkével érez, az ő hangulatát éli át, benne lesz sejtből emberré. Nélküle nem lenne. A nő szüli meg, a nő szoptatja, eteti, gondozza: az első lény, aki szereti. „Egy ütemre ver a szívünk!” – mondja Hamlet az anyjának.

Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője, nemcsak a gyermekeinek anyja, hanem az ő Anyaistennője, aki emberré formálta őt a szinte semmiből.

Forrás: Thinkstock

Ha valaki ezt elfelejti, és megüt egy nőt, vagy goromba vele, egyáltalán, ha nem tiszteli és imádja, mint életadóját – az más aljasságra is képes. Bármikor átgázol bárkin, kifosztja a természetet, áttipor mindenkin, kiirt népeket, elpusztítja az anyatermészetet – és ledobja az atombombát, amit ő talált ki.

A nőknek nem azért kell az ostoba és konok, hímsoviniszta férfiak ellen védekezni, és az öntudatukat és önállóságukat nem azért kell megtalálni, hogy „egyenjogúak” legyenek, hanem azért, hogy a világot megmentsék.

A nők felszabadulási harcában nem egy rabszolgalázadás, hanem az Élet megmentésének a kísérlete rejlik. Az Életé, melyet ők hoztak létre, és ezért fontosabb nekik, mint a férfiaknak. A nőnek az emberiség az életműve. A létért a férfi számára ismeretlen erejű felelősséget és aggodalmat érez.

Madách Imre Az ember tragédiája című műve Éva győzelmével zárul. Megmenti az Ádám által tönkretett világot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.