Müller Péter: "Ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás"

Forrás: Thinkstock -
boldogság Müller Péter szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 220. rész. 

A valódi szeretetben szabad vagy. És boldog. És a másik is az. Ha nem, akkor ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás. Ez vonatkozik szerelemre, párkapcsolatra, barátságra, bármilyen szeretetre, mely a másikkal összeköt. Teljesen mindegy, hogy te ragadsz rá, vagy ő ragad rád, ha úgy érzed, hogy hozzá vagy kötve, vagy ő tehozzád, s nem működnek a szárnyaid, akkor ez nem szeretet, hanem kizsákmányolás. Az igazi szeretetben nincs erőszak, nincs függés, nincs önzés. Lehet, hogy te vagy önző, lehet, hogy ő. Lényegében mindegy. Ha nem repülsz a jelenlétében, ha ő nem hagy szabadon repülni, vagy te nem engeded őt, ha úgy érzed, hogy a másik tapad hozzád rád, vagy te tapadsz őrá, tudd, hogy ez a kapcsolat túlélt, vagy sohasem volt igazi.

Ha azt kérdezed, igazi szeret köt-e össze egy másik emberrel, kérdezd meg magadtól: „Mennyire vagyok szabad ebben a kapcsolatban?" Forrás: Thinkstock

Ha egy igazi barátodat csak egyszer látod egy évben, akkor is igaz barát. És ha egy másikkal naponta találkozol, de nem vagy a jelenlétében önfeledt és szabad, nem igaz a barátod.

Szeretetet és kizsákmányolás nem fér össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.