Müller Péter: "Magunkat kell nevelni, gondozni, szeretni, ápolni – és megérteni"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter nevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 223. rész. 

Első pillanatban nem is sejted ennek a gondolatnak a mélységét. A zen buddhizmus alapmondata: „Találd meg az igazi arcodat!” És most figyelj: amíg nincs meg, addig szüntelenül van benned valami nyugtalanság!

Forrás: Thinkstock

Törekvés. Valami örökös elégedetlenség. Így még nem jó, ahogy van, és ahogy vagyok! Még nem vagyok „igazi”!

Mindenki sejti, hogy van egy szebb arca is! És egy harmonikusabb lelke is. Szeretném, ha valakivé vélnék, és ha valakivé válna a gyerekem is. Ez a különbség a tanítás és a nevelés között. A tanítás csak információt tölt a fejekbe, de a nevelés: növel. Nem mennyiséget ad, hanem minőséget. Segít egy rózsának igazi rózsává válni. És egy gyereknek megtalálni és kibontani önmagát.

Egy jó élet: nemesedik, ne feledd! Egy rossz élet romlik, vacak marad. Nem akar „megszépülni”, nem bontja ki magából, amit hozott.

Igazán jó pillanatainkban érezzük, hogy szépülünk. S ahogy a mai, megzavart időjárás nem kedvez a növényeknek, még a rózsáknak sem, a világhelyzet sem kedvez a lélek megnemesedésének. Magunkat kell nevelni, gondozni, szeretni, ápolni – és megérteni.

Müller Péter: "Ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160301-muller-peter-az-igaz-szeretetrol-boldogsagrol-irta-heti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 220. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: „Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160222-muller-peter-heti-bolcsessegeben-arrol-mesel-mit-jelent-egy-ferfi-szamara-egy-no.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 219. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Egyedül egy magányos szikra is hamar kialszik"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160208-muller-peter-bolcsessegeben-az-egyedulletrol-oromrol-maganyrol-depressziorol-kozossegi-elmenyrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 217. rész. Müller Péter--A hónap témája - Müller Péter: Szerelemgyerekekhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-havi-legmegosztobb-temaja-a-szerelem-a-fiatalkori-orultseg-es-a-bolcsesseg.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--A hónap témája - Müller Péter: Nőpárti vagyok?http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160112-muller-peter-legnepszerubb-irasai-kozul-a-nopartisagrol-noi-ferfi-szerepekrol.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--Müller Péter: "Lelked legmélyén mindig derű van"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-az-angyali-segitsegrol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 216. rész. Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.