Müller Péter: Megbocsátás és elbocsátás ugyanaz

Forrás: Dreamstime -
bölcsesség újjászületés Müller Péter elengedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 228. rész. 
Forrás: Dreamstime

Sokan nem tudnak élni ezzel a csodával. Pedig ha az a sok nyomasztó élmény, kín, szenvedés, halál, megalázás, félelem, amit átéltünk, az a rengeteg baj, amit magunknak okoztunk, vagy mások, akár a szüleink is, nem lenne elfeledhető, és nem nyílna alkalom egy új életre, az emberi élet már régen megszűnt volna a Földön.

A sejtjeid is újjászületnek, s a lelked is, szüntelenül: valaminek mindig vége van, s az új azonnal elkezdődik.

Öt év után még az adóhivatal sem kötelez a számláid megőrzésére. És a bánatot, a gyászt és a gyermekkori vagy a mélymúltadból hozott bármilyen nyomasztó emlékedet sem vagy köteles őrizgetni, és vele a jelenedet folyamatosan mérgezni.

Megbocsátás és elbocsátás ugyanaz: elengedni valamit, ami már túlélt, és nincs szükséged rá. Minden pillanat: egy ajtó becsukása, és egy másik kinyitása. Ezt azoknak mondom, akik megértek már erre a tapasztalatra. A többiek majd megérnek rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.