Müller Péter: "Minél jobban készülsz az örömre, és minél jobban akarod, annál kevésbé sikerül örülnöd"

Forrás: Dreamstime -
bölcsesség öröm Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 232. rész. 
Forrás: Dreamstime

Ezért olyan örömtelik a véletlen események. Minden igazi öröm váratlan öröm. Nem vetted észre? Amikor nem akarod, nem görcsölsz rá, és egyszerre csak ott van! Vagy már ott is volt, régen ott volt, csak nem vetted észre. Ott volt benned, csak nem jött felszínre. Ezért van az, hogy a jókor jó szó, egy átsuhanó, szép emlék vagy egy biztató gondolat, vagy még annyi sem, csak egy baráti társaságban megivott, finom kis pálinka feldobja az embert. Miért?

Mert eltakarította útjából a boldogtalan, zaklatott egót. Ami lehúzta, lenyomta benned az örömöt, mint egy kőfedél a szökőkutat, és most az öröm feltört belőled.

Az indiai lélektan szerint lelkünk legmélyén öröm van. Csak nehéz hozzáférni. Ezért van az, hogy akkor is feltörhet bennünk, ha egyedül vagyunk, és nem történik semmi. Egyszerűen csak felbuzog. Ez a „Ma jó napom van!” élménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.