Müller Péter: "A nehezet is könnyebbé teszi"

Forrás: Dreamstime -
boldogság szokások Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 240. rész.
Forrás: Dreamstime

Amikor már sokadszor gondolsz és teszel valamit, az ismétlés beléd vési az információkat, és azok a habitusoddá válnak. A szó azt jelenti, hogy ismétlődő, szokásos. Vagyis a szokásod a jellemeddé válik! Azzá válsz, amit sokszor gondolsz. Legalább háromszor hangold magad vidámságra. És nevess! És légy önfeledt! Szoktasd hozzá a lelkedet a játékra, mint egy kiskutyát! Ne mondd, hogy nincs okod rá! A mosolygós embereknek sem könnyű a sorsa, csak másképp élik meg. Derűsen, és ez a nehezet is könnyebbé teszi. Az örömöt nemcsak kapjuk, de belülről csináljuk is, és ez fontosabb. Szemed, homlokod ráncaiból megmondom, mire hangoltad magad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.