A hónap témája - Müller Péter: "Nem értjük meg egymást"

Forrás: Dreamstime -
személyiség bölcsesség őszinteség barátság Müller Péter szeretet jelentés fordítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Ha beszélek hozzád, számolok azzal, hogy lefordítod magadnak a mondanivalómat!
Ezzel számolj te is! Hogy a másik ember: egy másik világ! Minden egészen más benne! A képzelete, a gondolatai, az érzései, a vágyai és a reményei. Mások az élettapasztalatai. Más, ha fiatal, más, ha öreg – máshol tart az életével!

Ezért ha mondasz valamit bárkinek, lefordítja a saját nyelvére. A gyereked is, a férjed is, a barátod is. Ez nem is baj!

Forrás: Dreamstime

Írja meg a te gondolatodból a saját regényét! Csak jó regényt írjon belőle! Szépet! Méltót, mindkettőtökhöz. Ugye tudod, hogy mindannyian teremtők vagyunk. És mindabból, amit másoktól kapunk, megcsináljuk önállóan a magunkét! Minden gondolatom benned válik valóra! Minden művem benned teljesedik ki! Társszerzők vagyunk! Ez azt jelenti, hogy bátran írd bele a saját lényedet az én regényembe! Elárulom: én is így csinálom! Olvasok valamit, de közben fordítom is, a saját világom nyelvére... Megalkotom magamban, ha tetszik, az én változatomat.

Ez nemcsak a művészetnek, de egy jó beszélgetésnek is a titka. Hogy megteremtelek téged magamban.

És te is engem, magadban. Ezért kell a jó beszélgetéshez SZERETET. És ha nincs, ezért mondjuk azt: „Nem értjük meg egymást."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.