A hónap témája - Müller Péter: "Mit teszünk azzal, ami már megtörtént?"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség feldolgozás Müller Péter emlék emlékezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Nehéz a dolgom. A június 7-ei cikkem az emlékezésről több mint háromszázezer levelet szült. Most ennyit kellene írnom, mert mindenki a saját lelkén keresztül szűrte át a szavaimat. És ez így helyes! Én is azt teszem. Nem „örök igazságokat" mondok, csak azt, ami az én lelkemben él. Minden embernek időtlenül gazdag múltja van.

Forrás: Thinkstock

Testünk minden sejtje és atomja az ősteremtésig emlékszik vissza. Az anyaméhben ennek a több milliárd évnek az emlékét egy kilenc hónapos gyorstanfolyamon megismételjük.

És bizonyos vagyok abban, hogy nemcsak testünk, lelkünk emlékezete is időtlen. Nem csak ennek a rövidke életünknek a múltja van benne.

Forrás: Thinkstock

Hoztunk is magunkkal egy mélymúltat. Kérdés, hogy az idő szüntelen áramlásában és változásában mit teszünk azzal, ami már megtörtént? És ez már egyéni kérdés. Mondok egy hatásos példát. Ismerek két, ma már idős nőt. Mindkettőt megerőszakolta egy galeri körülbelül hét-nyolc éves korában. Az egyik magányos maradt, életre szóló traumában él. Iszonyodik a férfiaktól. Most már ezt az iszonyt elviszi magával, tudom, hogy nem él sokáig. A másiknak két felnőtt lánya és egy fia van, ma már nagymama, és boldogan él a férjével. „Megtörtént – szörnyű volt – de elmúlt. Régóta más ember vagyok." Ezt mondta. S még azt is, hogy utólag sokat köszönhetett az iszonyú emléknek, mert pszichológus lett, és az élmény olyan tudáshoz jutatta, mellyel sok embernek mer hasznos tanácsot adni.

Müller Péter: "A szív szeret verni"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161007-muller-peter-a-szivrol-es-a-szeretetrol-irta-eheti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 252. rész. Müller Péter--Müller Péter: „Ez jusson eszedbe, ha fáj valamid”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161014-muller-peter-az-ujjaszuletes-fajdalmarol-ir-heti-bolcsessegeben.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 253. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Nem tudjuk kimondani, ami lelkünk mélyén él. És ha néha sikerül, a másik nem érti meg"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161019-muller-peter-a-sziv-melyen-levo-dolgokrol-mesel-amiket-nem-merunk-kimondani.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 254. rész.Müller PéterMüller Péter: Ez a lazítás titkahttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161003-a-sohaj-jelentosegerol-irta-heti-bolcsesseget-muller-peter.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 251. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Egy-egy pillanatig tart, de az emléke örökké él benned"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160923-muller-peter-eheti-bolcsessegeben-a-boldogsagrol-pillanat-oromerol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 250. rész. Müller PéterOrigoMüller Péter: "Valaha azt hittem, ehhez szeretni kell a másikat"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160905-muller-peter-a-lelek-hangolasarol-beszel-eheti-bolcsessegeben.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 247. rész. Müller Péter--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.