Müller Péter: "Magányod falát csakis belülről lehet áttörni"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség magány Müller Péter fal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 258. rész.

A legnagyobb szeretettel sem. A legnagyobb szerelemmel sem. Egyik ember a másikat önmagától nem tudja megváltani. Segíteni lehet, várni lehet, remélni lehet, dörömbölni lehet, kaparni kívülről a falat lehet, enyhíteni is lehet jósággal, odaadással, áldozattal és megértéssel a másik kagylóba zárt életét, de ha nem képes kitörni, nem lesz igazi találkozás.

Magányod falát csakis belülről lehet áttörni Forrás: Thinkstock

A kitörés pedig nem azt jelenti, hogy utat török a másikhoz, hanem hogy önmagamat megszeretem.

Jó viszonyba kerülök a saját halhatatlan lelkemmel, és akkor nincs is szükség kitörésre – a fal leomlik. A zárt kagyló kinyílik. Egyszer csak kiderül, hogy nincs fal, nincs kagyló – én teremtettem meg az önvédelmi mágiámmal. Néha szükség van rá, de milyen boldogság kijönni belőle, és rádöbbenni arra, hogy szeretetre méltók vagyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.