Müller Péter: "Bármilyen szorosan ölellek, sohasem vagy az enyém"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség Müller Péter szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 262. rész.

A szerelem: misztérium. Istenélményhez hasonló.

A kétgyökerű láng sohasem lesz egy, és két lélek és két test csak az út végén lesz Egy. Addig maradunk külön, Te és Én. Ezért a legboldogabb és a legmegrendítőbb élmény a szerelem, mert olyat akar, amiről tudja, hogy van –mégis lehetetlen. Miközben átéljük a találkozás semmihez fogható eksztázisát, ugyanakkor tudjuk, hogy ez nem maradhat így: itt, a Földön semmi sem örök.

Bármennyire is ölellek, soha nem leszel az enyém Forrás: Thinkstock

Az életünk sem. A szerelem érzése szüli az igazi költészetet, és azt a mítoszt, hogy Ádám és Éva csakis az Éden kertjében voltak boldogak – de innen kibuktak, nehéz és magányos földi vándorútra kényszerültek, amelyben a szerelem nem más, mint az Éden kertjére való emlékezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.