gyermekvállalás apaság Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban.

Sok nő írja nekem: gyereket akar, úgy érzi, kevés az ideje. Múlnak az évek, fél, hogy elkésik. És ezzel a pánikszerű vágyával több, biztatóan alakuló párkapcsolatot is elrontott. A férfi „meggondolta" magát. Valójában nem akarta vállalni a felelősséget. Ahhoz manapság nagyon meg kell alapozni kettőjük viszonyát, hogy egy kettősből hármas vagy négyes legyen.

Ahhoz manapság nagyon meg kell alapozni kettőjük viszonyát, hogy egy kettősből hármas vagy négyes legyen Forrás: Thinkstock

Nehéz világban élünk, bizonytalannak érezzük a jövőnket.

Egy nőnek gyermeket szülni a testébe-lelkébe írt sorsfeladata, bármilyen küzdelmes is az élet és veszedelmes a világ. „Vakmerő, ki szülni mer e Földre még!" – énekli Szűz Mária darabunkban, a Mária evangéliumában. Hatalmas természeti és égi erők működnek a nőkben. De egy férfiban ritkán ilyen erős a késztetés, hogy apa legyen. Társat akar, szeretőt akar, de nem biztos, hogy azonnal apa akar lenni. S ha nem bízik eléggé a párjában, és főleg a maga erejében, ha nem azt érzi, hogy Ő MINDENNÉL FONTOSABB, hanem csak azt, hogy mint egy potenciális apába kapaszkodnak belé, ki fog bújni a kapcsolatból. Sokfélék vagyunk. Én most egy gyakori problémáról írok.

"Ne feledd, mi, férfiak is gyerekek vagyunk" Forrás: Thinkstock

Ne feledd, mi, férfiak is gyerekek vagyunk.

Nejünk sokszor az anyát pótolja. És nem szívesen akarunk kistestvérkét. Az egy nagy fordulat minden férfi életében, amikor apa lesz. Egy új sorsszerep, amihez fel kell nőnie. Ezt nem lehet siettetni. Tapasztalatból mondom.

Müller Péter: "Megbocsátani azt jelenti...."http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170210-muller-peter-a-megbocsatasrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 270. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ésszel megérteni valamit: kevés"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170206-muller-peter-a-valodi-meigsmeresrol-irta-heti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 269. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Fontos, hogy tudd, az egész csak játék"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170130-muller-peter-arrol-ir-heti-bolcsessegeben-hogy-az-elet-jatek.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 268. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ezért nincs beteljesült szerelem"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170118-muller-peter-a-beteljesuletlen-szerelemrol-irta-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 267. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ehhez lelki lazaság kell"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170116-muller-peter-a-konnyed-eletrol-jatekossagrol-irta-eheti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 266. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Minden pici gyerek örül, ha vidám anyja van"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20161209-muller-peter-az-anyasagrol-irta-eheti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 261. rész. Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.