Müller Péter: "A mai világ nem fog téged földeríteni, mert sötétségben jár"

Forrás: Thinkstock -
fény Müller Péter derűlátás sötétség corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 273. rész.

Ha a sötét felhő mögül előbújik a nap, az ég „földerül”. És amikor rájössz, hogy a fény benned van, derűs leszel. És nem engeded magadat lehangolni. És ha belépsz valahová, ott derültség lesz. Felderültség. Hajnalhasadás! A mi Istenünk kacag! Nem azért, mert lát minket – azon akár sírhatna is –, hanem mert a derű a lényéhez tartozik. Amikor azt mondta: „Legyen világosság!” – a sötétséget fényre derítette, és innen kezdve a derű az élet alaptermészetévé vált.

Ha valami világossá válik számodra, a lelked földerül Forrás: Thinkstock

Lelked alaphangja a derű.

Ha nem vagy derűs, tudd, hogy nem hallod igazi önmagadat, és nem érted a világot, amelyben élsz. Nem érted az egészet. S ez a mai világ nem fog téged földeríteni, mert sötétségben jár. Magadban kell megtalálnod a derű fényét. Ember számára nincs nagyobb ajándék, mit egy vidám anyához születni, aki nevetni tud a bajokon is. Síró babáját feldobja és elkapja, hogy repüljön a pici, kacagva sikoltozzon a magasban, hogy utána megcsókolja könnyes arcát és pucér fenekét, és együtt kacagjon vele, boldogan. A legnagyobb dologra tanítja meg így.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.