Müller Péter: "Sok bajtól megóvhatnád magad, ha időnként rádöbbennél, hogy nincs igazad!"

Forrás: Thinkstock -
bölcsesség belátási képesség Müller Péter corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 274. rész.
Sok bajtól megóvhatnád magad, ha időnként rádöbbennél, hogy nincs igazad! Forrás: Thinkstock

Ezt én mint drámaíró tanultam: egy jó színdarabban minden szereplőnek igaza van! Mint egyénnek is, és mint egy bárhová tartozó muszlimnak, kereszténynek, zsidónak vagy fasisztának is. Minden személy külön univerzum, melynek meg van a maga teljesen zárt, tévedhetetlen hiedelemrendszere. Ő így látja. Ebből a sok „igazságból” áll össze az „isteni színjáték”. És általában a főhősök, a legszebb, legnagyobb emberek tévednek a legnagyobbat.

A hősök bukása mindig a nem tudásukból fakad.

Hamlet, Macbeth, Othello vagy Oidipusz király tévesen látnak. Azt hiszik, igazuk van. Éppen ez a tragédiájuk. Katarzisukban az a megrendítő, hogy felismerik végre: egy káprázatot véltek igaznak. A „Jaj, de hülye vagyok!” – minden felszabadulásnak a kulcsmondata. Hosszú házasságom titka, hogy sokszor beláttam feleségem igazát. Ő is gyakran az enyémet – csak nem vallotta be. Ez mindegy. Fő az, hogy megértettük egymást. És főleg magunkat is, jobban.

Müller Péter: "A mai világ nem fog téged földeríteni, mert sötétségben jár"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170306-muller-peter-a-fenyrol-es-a-derurol-sotetsegrol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 273. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ő mindennél fontosabb!"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170220-muller-peter-a-gyermekvallalasrol-apasagrol-irta-a-honap-temajat.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Azt várom, hogy úgy szeressenek, ahogy én szeretek"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170227-muller-peter-az-egymas-irant-taplalt-szeretet-intenzitasarol-kolcsonossegerol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 272. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Az öröm ott van lelkünk mélyén"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170220-muller-peter-az-oromrol-irta-a-honap-temajat.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ez a jó párkapcsolat alapja"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170220-muller-peter-a-parkapcsolat-alapjarol-a-kritikarol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 271. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ésszel megérteni valamit: kevés"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20170206-muller-peter-a-valodi-meigsmeresrol-irta-heti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 269. rész. Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.