Müller Péter: "Nem elég csak az érzések és ösztönök nyelvén beszélni"

bölcsesség tanítás Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 281. rész.

Ez a jó szülő-gyerek kapcsolat alapja. De minden harmonikus kapcsolat alapja is, ami két ember között létrejön. Minden embernek megvan a saját nyelve, s akik megszeretik egymást, megtanulják egymás nyelvét, hogy megértsék, mi fáj, és mi a jó a másiknak. Mi sérti, mi bántja, mi esik jól neki, és tanítsd meg arra, hogy mi sért, mi bánt és mi esik nagyon jól neked.

"Minden embernek megvan a saját nyelve, s akik megszeretik egymást, megtanulják egymás nyelvét" Forrás: Thinkstock

Nem elég csak az érzések és ösztönök nyelvén beszélni. Meg is kell értenünk egymást.

Így lesznek idegenekből barátok, ismeretlenekből ismerősök, és ismeretlen emberekből életre szóló társaink, ha egy csoda folytán elkezdünk, ha nem is egyforma, de hasonló, ismerős nyelven beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.