bölcsesség Müller Péter szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 322. rész.

Ugye tapasztaltad már? Nem volt pénzed, nem volt mit enned, régóta pocsék idő volt – de ha szerelmes voltál, észre sem vetted ezeket. Hóban, szélviharban, komisz időben legjobb a szerelem: nem kell kimenned, mindig együtt lehetsz a „mindenségeddel”. És könnyen veszed az élet akadályait, mert van kiért élned.

Hóban, szélviharban, komisz időben legjobb a szerelem: nem kell kimenned, mindig együtt lehetsz a „mindenségeddel" Forrás: Shutterstock

De ha nincs, állandó hiányérzetben élsz.

Még ez kell, még az kell, még több kell, más kell... tél helyett nyár, de a nyár túl meleg, inkább a tél... És hiába ragyog a Nap, és esik a karácsonyi hó, ha a lelkedben van a rossz idő. Ilyenkor nincs az életnek értelme. Élsz – de minek? Úgy tűnik, hogy a szerelemben ez nem kérdés, mert az igazi szerelem értelmet ad az életednek.

És most figyelj, kitágítom a „szerelem” szó értelmét: ember, ha valamit szeret, abba szinte szerelmes is. Ha kertész, a virágokba, ha szakács, a főzésbe, ha asszony a gyerekeibe, ha költő a versébe...

Élni nem csak közmunka és robot, hanem művészet is.

Valaha a harc is művészet volt, és a teaivás is... Élni csak szerelmes lélekkel lehet, különben kihűl a lelked, s rideg lesz körülötted a világ... valami mindig hiányzik... Ez a szerelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.