Bereczki Zoltán ezoterika Peller Mariann spiritualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, hogy van valami vagy valaki, ami vagy aki vigyáz ránk, emberekre, például rám, és hogy soha nem hagy magamra, azt már egy ideje sejtettem. De amikor meghallgattam Bereczki Zoli történetét, csak még erősebb lett a hitem e tekintetben.

Zoli első ránézésre két lábbal a földön álló férfi, ugyanakkor megvan benne a földtől való elrugaszkodottság képessége is. Az Utazás a lelked körül című műsoromban elmesélt egy olyan történetet, amitől a körülötte tartózkodók mindegyikének lúdbőrzött a karja.

2015. szilveszter éjjelén, a Mátra kanyargós és igen jeges útján hajtott egy fellépés színhelyére, bár betartotta a sebességkorlátozást, azért sietett, hiszen időre ment. Egyszer csak a semmiből azt hallotta, hogy valaki - meglehetősen valóságosan és határozott hangon – azt mondta neki:

Bereczki Zoltán Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Olyan erős volt a hatás, hogy Zoli azonnal engedelmeskedett a hangnak, így a kocsi jelentősen veszített a sebességéből. Nem telt el 10 másodperc, és az úton, közvetlen Zoli előtt egy jókora szarvas futott át. Még csak lassítania sem kellett...

Több dolog is eszembe jutott e történetet hallva. Vajon ki szólt Zolinak? Lehetséges volna, hogy Zoli őrangyaláé volt a hang, amelyet hallott? Vagy a saját Szellemi Énje, vagy más néven Felsőbb Énje figyelmeztette a veszélyre? Mert akár ez is lehetséges.

Azt olvastam valahol, hogy az olyan monoton elfoglaltságok, mint a varrás, főzés, takarítás vagy a vezetés mind-mind alkalmasak arra, hogy az ember agya más tudatállapotba kerüljön.

Gyakorlatilag egyfajta meditációnak is beillik, mivel lefoglalja az agy azon részét, amelyben a gondolatok szabadon keletkezhetnek, cikázhatnak. Nem marad kapacitása arra, hogy „agyaljon" (feladatot kap az ego), így lehetőség nyílik arra, hogy szó szerint megnyíljon egy ajtó, melyen keresztül beférkőzhet az isteni sugallat.

Lehetséges volna, hogy Zoli őrangyaláé volt a hang, amelyet hallott? Forrás: Thinkstock

Amikor azonban hétköznapjainkat éljük, túl sokat pörgetjük az agyunkat, ha nem is aggódunk mindenen, de legalábbis folyamatosan tervezünk, remélünk, bizakodunk, aztán elvetjük az egészet, és újat tervezünk...

Pedig ott a lehetőség, hogy ilyen csodálatos módon felvegyük a kapcsolatot saját isteni énünkkel. Zoli spirituálisan nyitott ember, aki tudatosan dolgozik saját magán – ahogy ő fogalmazott, hogy egyre jobb ember legyen, és az elkövetett, vélt hibákból tanuljon. Erre azonban minden ember képes, sőt, lehetőséget is kap rá, ha tényleg szeretné. Ha pedig nem szeretné, de feladata a saját lelki fejlődése, akkor bizony, a sors fogja irányba állítani, vagyis olyan élethelyzetekbe kényszeríteni, amikor nem marad más választása, el kell kezdenie befelé figyelni, hogy végre meghallhassa saját Belső Hangját.

Egyszer-kétszer már velem is előfordult, hogy hallottam a saját Valódi Hangomat, de érzem, még sokat kell dolgoznom, sok meditációt végig kell még csinálnom, hogy ez a bizonyos hang egyre erőteljesebben JELEN legyen az életemben. Mert az jó, ha jelen van, akkor könnyebben járjuk az utunkat, amit ebben az életben választottunk, vagy amit kijelöltek a számunkra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.