Peller Mariann blogja - 3. rész

Forrás: Peller Mariann -
Sarka Kata blog Peller Mariann Utazás a lelked körül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor Gyurkó Kati védikus asztrológus elemezte Sarka Kata képletét, felmerült bennem egy kérdés, amin az utóbbi pár évben gyakran rágódom, de valahogy soha nem találok rá pontos választ. Vajon kitérhetünk-e a sorsunk elől? Letérhetünk-e a számunkra kijelölt (vagy sokak szerint sokkal inkább általunk kiválasztott) útról? Mi van, ha én mást akarok itt és most, ebben a fizikai valómban, mint amit odafönt kitaláltak nekem? TÉNYLEG létezik a szabad akarat?

Kata épp egy nehezebb időszakon van túl, komoly csalódáson, és lassan ténylegesen elszakad attól az embertől, aki 10 éven át volt szerelme, támasza, szülője, barátja és társa. Hm, 10 év – hosszú idő, rengeteg közös élmény, küzdelem, sírás-kacagás, győzelem és bukás. De valamiért elérkeztek egy ponthoz, amikor (ahogy az asztrológus fogalmazott) a kapcsolatuk mérlegre tétetett. Gyurkó Kati szerint Kata benne maradhatott volna ebben a házasságban, Kata pedig azonnal rávágta, hogy „hogyne!". Mégis meghozta ezt a komoly döntést.

Sarka Kata és Hajdú Péter Forrás: Facebook/Sarka Kata

Komoly, mert az egyébként még mindig fiatal asszony, most először szembesült olyan feladatokkal, amiket sok esetben valaki más oldott meg helyette.

Egy darabig engedte, hogy más tartsa a gyeplőt, de elérkezett ahhoz a fejlődési ponthoz, amikor már a kezébe kellett vennie. És a sors rákényszerítette – bár nem szeretem ezt a szót. Azt hiszem megnyugtatóbb, ha azt mondom: ráterelte.

Ha egy kicsit magunkba nézünk, és feltesszük azt a bizonyos szemüveget, amin keresztül összefüggéseiben kezdjük vizsgálni saját életünket, mind rábukkanhatunk azokra a félelmetes „véletlenekre", amikor megmutatja magát a „sors keze". Nekem ilyen volt, amikor az első nagy szerelmem megcsalt. Fiatal voltam, huszonegy, és egy naiva, ami a férfinemet illeti. Igazi mélyütés volt megtudni, hogy az, akiért tűzbe tettem volna a kezem, elárult – mert így éltem meg a dolgot. Hányingerem volt hetekig. Visszatekintve viszont végtelen hálát érzek. Mindezekért: ha akkor nem élem át ezt a pofont, nem kapom össze magam, és készülök fel határozottan, tudatosan a Színház- és Filmművészeti Egyetem Televíziós műsorvezető, - rendező szakának felvételijére, és nem is vettek volna fel, de sikerült megugranom ezt. Ha akkor nem megy el az étvágyam hetekre a végtelen szomorúságtól, akkor nem fogyok le 15 kg-t, és egy malac ment volna a felvételire, és mint tudjuk, a kamera kövérít...

Peller Mariann Forrás: Peller Mariann

És végül, ha akkor nem élem át ezt a csalódást, az összes fájdalmával, szorongásával, reményvesztettségével és kilátástalanságával, akkor most, amikor egy hajnali ötlettől vezérelve két év elteltével megszületett és elindult a saját műsorom, nem írhatnék erről a tapasztalásomról blogot itt, a Life.hu-n!

Próbáld meg így nézni az életed, és szépen, lassan kirajzolódnak a sors által font aranyfonalak, melyek átszövik a létünket. Mindig, minden okkal történik. Még a legborzalmasabb dolgok is – bár tudom, hogy ezt a legnehezebb elhinni vagy akár elfogadni. Pedig a langyos pocsolyában ücsörgés nem visz előre. Csak akkor fejlődünk, ha végigjárjuk az utat. Ezért én gyakran így imádkozom:

"Lassan kirajzolódnak a sors által font aranyfonalak, melyek átszövik a létünket" Forrás: Thinkstock

Mert bizony kell a segítség. A sorsunk útját járni ugyanis nem azt jelenti, hogy könnyedén szökellünk végig rajta. De nem ám! A sorsunk útja talán a legnehezebb út, de csak az nemesít. Nem érdemes letérni róla, csak mert úgy érezzük, nem bírjuk megoldani az elénk tornyosuló feladatokat (megsúgom, én is sokszor érzek így, még ha kívülről csak az látszik is, hogy mindig mosolygok – ez más kérdés, alkati dolog). Ha azonban feladod, kitérsz a feladat elől, a sors visszaterel, hogy újra és újra szembenézz a démonoddal, míg végül vállalod, és farkasszemet nézel vele. Ilyenkor a legtöbbször kiderül, hogy a félelmed sokkal nagyobb volt, mint maga a feladat. Ha pedig túl vagy a megoldáson, használd ki a szusszanásnyi időt, amikor megpihenhetsz, mert hamarosan jön a következő feladat, és az valószínűleg még nagyobb lesz. Ez a fejlődésünk alapja.

Végül engedjétek meg, hogy megosszak veletek még egy „varázsigét", ami nekem sokszor segített:

Mert sokszor elfeledkezünk arról, hogy nemcsak feladat van, de segítség is van a megoldásához, csupán kérnünk kell!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.