Utazás a lelked körül: Peller Mariann Szabó Zsófival beszélget

Forrás: Peller Mariann -
ezoterika Szabó Zsófi Peller Mariann Utazás a lelked körül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezúttal Szabó Zsófival beszélgettünk egy jót hitről, reményről, szeretetről Utazás a lelked körül című műsoromban.

Hogyan épül fel a hited, mit hozol otthonról?

Én nem csak vallom, hanem azt is gondolom, hogy én keresztény vagyok. Az édesapám kereszténynek nevelt, ő is a Jóistenben hitt. Általános iskolába és gimnáziumba is katolikus suliba jártam. Tehát a hit végigkísérte az életemet. Aztán felnőttként kezdtem kérdéseket feltenni, valóban van-e Isten, miben higgyünk, milyen a világegyetem? Ez persze nem tántorított el az Istenhitemtől, viszont nyitott vagyok mindenre, ami a világban zajlik és amit hallok az emberektől. Bár a keresztény hitbe, úgy tudom, hogy nem fér bele, hogy higgyünk más spirituális dolgokban is, ettől függetlenül én hiszek.

Utazás a lelked körül: Peller Mariann vendége Szabó Zsófi Forrás: Peller Mariann

Abban hiszel, hogy a lélek tovább él?

A férjem édesanyja sem él már, és én is elveszítettem édesapámat, ezért, amikor valami jó dolog történik velünk, akkor összenézünk, és azt mondjuk, hogy most biztos látnak bennünket onnan fentről és velünk örülnek.

Előfordult olyan, hogy mélyponton voltál, és azt érezted, hogy más jellegű segítség kell?

Több ilyen eset is volt már. Az egyik fix segítségem egy barátnőm, aki szintén keresztény. Érdekes módon általa vagyok sokkal közelebb Istenhez. Nem járok sokszor templomba, nem igazán olvasom a Bibliát, viszont ő olyan igéket oszt meg velem nap, mint nap, például reggelente akár facebookon, hogy úgy érzem, ő a kapocs köztem és Isten között. Illetve két évvel ezelőtt nagyon kilátástalannak éreztem mindent, és akkor kaptam segítséget. Rám kötöttek egy piros cérnát, amin hét csomó volt. Végig a Felsőbb Énemtől kellett kérnem, amit kértem. Megdöbbentő módon, mind a hét dolog teljesült. Direkt olyanokat is kértem, amikről meg voltam győződve, hogy nem fog sikerülni. Az egyik például az volt, hogy szeretnék végre egy olyan fiúval találkozni, aki velem egykorú, hasonló érdeklődési körünk van, jól szituált, tanult, humoros, és – tudtam, hogy ez már kizárt, hogy így lesz -, de akár még lovagolhat is! Eltelt egy-két hét és találkoztunk Zsoltival. Éppen ezért is okoz ez számomra némi belső vívódást, mert tudom, hogy keresztény vagyok, mégis nyitott vagyok az ilyesmikre is. Lehet, hogy én nem vagyok jó keresztény? Aztán végül arra jutottam, hogy mindenki döntse el maga, hogy miben és hogyan akar hinni.

Story-gála Szabó Zsófi és férje 2017 Forrás: Polyák Attila/Origo

Amióta ezeket a beszélgetéseket folytatom, arra jöttem rá, hogy mindenkinek olyan a hite, mint az ujjlenyomata: egyszeri, egyedi és megismételhetetlen, rengeteg minden befolyásolja. De egy biztos, hogy valamiben mindenki hisz. Csak legfeljebb nem nevezi Istennek. Abban hiszel, hogy a férjeddel nem véletlenül szeretettetek egymásba?

Nem tudom, hogy minek köszönhetem, vagy hogy megérdemeltem-e, vagy hogy itt volt-e az ideje? Annyi minden összefügg. Pont abban az időszakban épp nem dolgoztam halálra magam, volt időnk megismerni egymást, megalapozni a kapcsolatunkat. Azt hiszem, semmi sem véletlen.

Pontosan. Az sem, hogy ki lesz a párunk és az sem, hogy kik lesznek a szüleink! Anyukáddal milyen a kapcsolatod?

Nagyon szeretem, de vele nagyon viharos volt a kapcsolatunk, főleg kamaszkoromtól. Talán pont azért, mert rettentően hasonlítunk egymásra, és két dudás nem fér meg egy csárdában. Ő mindig a legjobbat akarja nekem, és ezt mindenáron rám nyomja, akkor is, amikor én még esetleg nem ott tartok. Egy kicsit erőszakos, de ezért hálás vagyok, mert e nélkül nem itt tartanék. Sok esetben úgy érzem, hogy nagyon felnőtt vagyok a kapcsolatunkban. Amikor apukám meghalt, azt hiszem, hogy én vettem át a családfő szerepét. A testvérem még keresi magát. Anyukám pedig hirtelen elveszett. Akkor igyekeztem átvenni az irányítást. Az is hatalmas lecke volt számomra, hogy ő nehezen fogadta el, hogy a férjem cigány, komolyan megküzdöttünk egymással. Sok erő kellett, míg eljutottunk odáig, hogy most látja és elfogadja, hogy boldog vagyok.

Zsolti tudott neked segíteni ebben a harcban?

Azzal segített, hogy nem fordult el tőle. Ő nagyot csalódott és megtehetné, hogy nem áll vele szóba többé. De ő miattam nyitott rá. Ez nagy gesztus a részéről, és az, hogy meg tudott bocsátani az anyukámnak. Ahogy én is megbocsátottam.

Zsófi nagyon kíváncsi volt, mit olvas ki a tarot lapjaiból Novák László, asztrológus.

NL: Azt mondják nekem a lapok, hogy nagyon szeretnél megfelelni a külvilágnak, mintha igazolni akarnál valamit.

SzZs: Akinek a Nemzet Színésze az apukája, és az ő pályáját folytatja, az egy hatalmas nehézség. Úgyhogy ezt tudom magamról.

NL: És íme, az ellentétje, kihúztad a Halált, ami ez esetben azt jelenti, hogy ennek az érzésnek meg kell halnia. Akkor fogsz tudni igazán kiteljesedni, amikor ezt a félelmet el tudod engedni. Ez a másik lap pedig azt mutatja, hogy benned van a tisztaság. A legrosszabb dolgokban is képes vagy meglátni a szépséget, a tisztaságot. És ha valaki rád néz, nem a gonoszság jut rólad eszébe.

SzZs: Tényleg? Pedig sokan azt mondják, hogy gonosz vagyok. (nevet) De nem érzem magam annak. És valóban, mindenben meglátom az apró szépségeket is.

NL: Ami pedig a párkapcsolatodat illeti: a férjed nem szereti kimutatni, amit gondol, vagy amit érez. Hozzá kell egy kis szótár. Mintha tökéletes ellenpólusai lennétek egymásnak. Viszont nagyon szerelmes beléd, az látszik, itt van a bizonyíték rá: a szeretet lap Ásza, ami már a tiszta szerelmet jelképezi. De nem fogja kimutatni, vagy kimondani, mert ő nem olyan.

SzZs: Tényleg? Jaj, ennek örülök! Ő tényleg nem szokta nagyon kimutatni. De jó!

Peller Mariann a szellemidézés veszélyeirőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170728-peller-mariann-a-szellemidezes-veszelyeirol-meselt.htmlKerényi Miklós Gábor elmesélte, hogy bár világéletében kissé szkeptikusan állt a szellemvilághoz, a túlvilági léthez és hasonlókhoz, egy alkalommal olyan misztikus élményben volt része, hogy azután kénytelen volt felülírni addigi elképzeléseit a világunkról. Peller MariannOrigoUtazás a lelked körül: Peller Mariann interjúja Kerényi Miklós Gáborralhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170728-utazas-a-lelked-korul-peller-mariann-kerenyi-miklos-gaborral-beszelget.htmlKerényi Miklós Gábor Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar rendező, színigazgató volt ezúttal a vendégem. Peller Mariann--Peller Mariann az auralátás képességérőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170728-peller-mariann-az-auralatas-kepessegerol-meselt.htmlDér Heni nagyon meglepett, amikor arról kezdett mesélni, hogy ő bizony látja a körülötte lévő emberek auráját. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy ha rákoncentrál egy emberre, sőt, esetleg még beszélget is vele, akkor érzi, hogy milyen színek jellemzik leginkább az illetőt. Azt is meg tudja mondani, milyen árnyalatúak ezek, és hogy milyen hangulat párosul az adott színekhez. Ennek pedig abszolút hasznát veszi, amikor fontos megbeszélésen vesz részt, de leginkább akkor, amikor a színpadon áll, illetve, amikor a tanítványainak segít. Peller MariannThinkstockUtazás a lelked körül: Peller Mariann Dér Henivel beszélgethttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170728-utazas-a-lelked-korul-peller-mariann-der-henivel-beszelgetett.htmlEzúttal Dér Henivel ültem le egy órácskára, és jót beszélgettünk nevelésről, hitről, kitartásról, álmokról és valóságról. Peller Mariann--Peller Mariann interjúja Janza Katávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170724-peller-mariann-interjuja-janza-kataval-az-utazas-a-lelked-korul-cimu-musorban.htmlEzúttal Janza Katát láttam vendégül a Life TV-n futó, Utazás a lelked körül című műsoromban. Peller MariannOrigoPeller Mariann Szandival beszélgetetthttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170717-peller-mariann-szandival-beszelgetett-utazas-a-lelked-korul-cimu-musorban.htmlEzúttal Szandi mesélt Istennel és a túlvilággal való kapcsolatáról az Utazás a lelked körül című műsoromban. Peller Mariann--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.