Peller Marianna a Las Vegas-i mészárlásról

Las Vegas lövöldözés Peller Mariann Las Vegas-i lövöldözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gazdag, amerikai nyugdíjas valamiért eljutott odáig, hogy 17 lőfegyverrel felszerelkezve, tömegmészárlást hajtson végre egy olyan helyen, ahova az emberek azért járnak, mert szórakozni, lazítani szeretnének. Majd saját magával is végzett. Szerettem volna ezen a héten valami felemelőről írni, de úgy tűnik, ezt el kell halasztanom, mert ez az ép ésszel felfoghatatlan történet szinte minden ember lelkéhez elért. A legtöbben pedig értetlenül állunk az eset előtt.

Milyen lehet végignézni, hallani, átélni egy ilyen pusztítást? Hogyan és főleg miért hozza meg valaki azt a döntést, hogy életeket olt ki, nem számolva azzal, hogy hány életet változtat meg? Mert ez nem csupán az áldozatok és a több száz sebesült tragédiája, hanem a hozzátartozóiké is. Azoké, akik ott voltak, és fogták a kezét, amikor a párjuk, gyermekük, barátjuk kilehelte a lelkét. Azoké, akik csak a híradásokból értesültek a szörnyűségekről, és talán az utolsó pillanatig fohászkodtak azért, hogy az ő testvérük, fiuk, szerelmük vagy édesanyjuk ne legyen az áldozatok között.

Ez a tragédia a hozzátartozók tragédiája is, akik csak a híradásokból értesültek a szörnyűségekről, és az utolsó pillanatig fohászkodtak azért, hogy az ő szeretteik na legyenek az áldozatok között Forrás: Shutterstock

És mostanra, szinte az egész világ elgondolkodott, hogy merjen-e tömegrendezvényen részt venni. De azon is, hogy vajon jó-e az, ha boldog-boldogtalan szabadon juthat fegyverhez.

Azt hiszem, az ember még nincs készen arra, hogy szabadon fegyvert tartson. Mitől is akarjuk megóvni magunkat? Csakis egymástól – egy másik embertől. Mert félünk embertársainktól, cseppet sem bízunk bennük. Ha az ember készen állna arra, hogy mindenkinek fegyvere lehessen, szabadon, akkor pont olyan fejlettségi szinten állnánk, amikor fölöslegessé válnának a fegyverek. Mert elég intelligensek, együttérzők és könyörületesek lennénk ahhoz, hogy tudjuk, az agresszió agressziót, a gyűlölet gyűlöletet, a bosszúszomj fájdalmat szül. Minden konfliktust rendezni tudnánk békés eszközökkel, és nem fenyegetnék egymást a világ vezetői. Az országok nem harcolnának vagy versenyeznének egymással, csak segítenék egymást. Úgy képzelem, hogy a szíve mélyén minden ember ilyen világra, és szereteten és kölcsönös elfogadáson alapuló életre vágyik. Valahogy mégsem akaródzik összejönni ez a szépséges eszménykép.

A szíve mélyén minden ember szereteten és kölcsönös elfogadáson alapuló életre vágyik Forrás: Shutterstock

Mindenkiben ott van a gonosz.

Nem létezik olyan földi ember, akit meg ne kísértene élete során valamilyen formában. Ez lehet egy jónak ígérkező üzlet, amellyel valahogy mégis ártunk másoknak, vagy olyan élethelyzet, amelyben el kell döntenünk, hűek maradunk-e önmagunkhoz, az elveinkhez vagy esetleg a szeretteinkhez. A kísértések száma szinte végtelen. Ezért csupán annyit tehetünk, hogy életünk végéig arra törekszünk, hogy jó emberek legyünk, de hibázni akkor is fogunk. És talán kell is ahhoz, hogy abból tanulva, egyre jobbá válhassunk.

Állítólag Hitler egy közepes képességekkel megáldott ember volt, ám egy valamiben mégis kitűnt a társai közül: igen erős médiumi képességei voltak. Ezek pedig leginkább akkor nyilvánultak meg, amikor nagy tömegek előtt mondott beszédet. Olyankor megnyílt a tudata, és átvette az egész teste, lénye felett az uralmat a Gonosz. Mindannyian ki vagyunk téve a megkísértésnek, és azt gondolom, az amerikai, nyugdíjas tömeggyilkossal is valami hasonló történhetett. Ha ennyi fegyvere volt, valószínűleg, időről-időre megfordultak már a fejében szörnyű gondolatok. Lehet, hogy évek óta hurcolta magában ezeket, sőt, biztos voltak olyan időszakok, amikor sikerült elnyomnia őket. De valamiért elfogyhatott az ereje, és végleg átállt a sötét oldalra.

Az elkövetőben is ott volt a gonosz, amit egy darabig el tudott nyomni, de valamiért elfogyhatott az ereje, és végleg átállt a sötét oldalra Forrás: Shutterstock

Én mégis hiszem, hogy lett volna esélye. Arra, hogy másképp döntsön. Kérhetett volna segítséget. Akár embertől, akár az Égiektől, ima formájában. Hiszem, hogy az ilyen tragédiák elkerülhetőek lennének, ha mindenki, legalább időnként, legalább egy picit foglalkozna a lelkével. Ehhez elég egy pár mondatos fohász, sőt, akár egyetlen szó is, ha az szívből jön. Sokkal jobb lehetne ez az őrült világ.

Peller Mariann a világvégérőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170928-peller-mariann-a-vilagvegerol-irt.htmlVan még olyan ember, aki komolyan tudja venni az olyan világvégéről szóló, riogató jóslatokat, mint a 2017. szeptember 23-áról íródottat? Peller Mariann--Peller Mariann az irigységről http://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170920-peller-mariann-az-irigysegrol-irta-heti-blogbejegyezeset.htmlMindenkiben van irigység, kár lenne tagadni. Sőt van az az irigység, ami jó is lehet, ami motivál, ami előre visz, mert én is szeretném elérni azt, amire a másik, látszólag könnyedén képes volt. De mindenkiben munkál a rosszindulatú, fájdalmas irigység is. Részben ettől vagyunk emberek, ettől a dualitástól: egyszerre hordozzuk magunkban a jót és a rosszat. Az a szerencsénk, hogy van választásunk. Eldönthetjük, melyiknek engedünk teret. Peller MariannOrigoPeller Mariann a hála érzésérőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170914-peller-mariann-a-hala-erzeserol-meselt.htmlAz összes ezotériával foglalkozó írás azt javasolja, hogy gyakoroljuk a hála érzését, lehetőleg minden nap, mert az nagyon jót tesz majd nekünk. Mintha az annyira egyszerű lenne! Mert bizony hálásnak lenni, csak úgy, spontánul a legkönnyebb, amikor érezzük is, hogy valódi, esetleg kézzel fogható okunk van rá. De a legtöbben talán úgy érzik, ez nem történik meg minden nap. Peller Mariann--Peller Mariann: "Így működnek az angyalaink"http://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170907-peller-mariann-az-angyalokrol-es-a-jelekrol.htmlNeto, a Chapecoense futballcsapat játékosa, 2016. november 28-án éjjel egy repülőn ült csapattársaival, amikor elővette a telefonját, és megírta feleségének, hogy imádkozzon érte és azért, hogy az előző napi rémálma nehogy valósággá váljon. Peller MariannThinkstockPeller Mariann: Így okozhat megmagyarázhatatlan rossz érzést, semmiből ránk törő feszültséget egy-egy tárgyhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170831-peller-mariann-a-targyak-negativ-energiajarol.htmlA körülöttünk lévő tárgyaknak, de még az otthonunknak is megvan a maga rezgésszintje. Az, hogy érdemes kitisztítani magunk körül a teret, vagy ha vannak esetleg otthon természetes kristályaink, őket is érdemes időnként megtisztítani, ezekről, valószínűleg nem először hallotok. De egy szeretett barátnőmnek hála, testközelből tapasztalhattam meg, hogy egy tárgy nem csak a tiszta, pozitív energiát képes hordozni. Peller MariannThinkstockUtazás a lelked körül: Peller Mariann Szabó Zsófival beszélgethttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20170814-utazas-a-lelked-korul-peller-mariann-szabo-zsofival-beszelget.htmlEzúttal Szabó Zsófival beszélgettünk egy jót hitről, reményről, szeretetről Utazás a lelked körül című műsoromban. Peller Mariann--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.