privát séf gasztronómia Marton Adrienn Frankfurt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy időm engedi, mindig igyekszem részt venni szakmai rendezvényeken, kiállításokon mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban. A nyár folyamán meghívást kaptam Frankfurtba, a Tendence kiállításra, amire nemzetközi szinten hatalmas volt az érdeklődés idén is.

Az idei eseménynek először volt Culinari gift része, ahol nagyon különleges gasztronómiai termékeket és termékcsomagolásokat mutattak be, többek között csokoládékat, különleges fűszereket, italokat, prémium minőségű, hidegen sajtolt olajokat és szószokat, aminek különösen örültem, mert mindig figyelemmel kísérem a gasztronómiai újdonságokat.

A Tendence kiállítás három séfje Forrás: Marton Adrienn

Az esemény érdekessége, hogy regisztrációhoz kötődően lehetőség volt jelentkezni a szakma legjobbjai által elkészített ételújdonságok bemutatójára egy ebéd vagy vacsora keretein belül. Nagyon exkluzívvá tette a programot a design és a vizuális megjelenítés, amihez - őszintén szólva - hasonlóval sem is találkoztam Magyarországon, de még Amerikában sem. A különleges designelemekkel ellátott fehér körasztaloknak funkcionális szerepük is volt, hiszen a fölöttük elhelyezett projektorok segítségével ide vetítették az adott séf bemutatkozó filmjét, a helyszínen elkészített ételeket, valamint azok tálalási megoldásait, amivel igazán izgalmas technikai hatást értek el. Mindez azért is volt nagyon jó ötlet a szervezők részéről, mert ily módon nem fordulhatott elő, hogy a színpadtól távol ülők ne követhessék nyomon a séfek kreációit.

Asztalra vetítés Forrás: Marton Adrienn

Francz Schned mutatta be az általa elkészített előételt, ami tatár bifsztek volt fekete és fehér szezámmaggal, juzuhabbal, chilivel és kézműves sörrel.

Tatár bifsztek fekete és fehér szezámmaggal, juzuhabbal, chilivel és kézműves sörrel Forrás: Marton Adrienn

Ezután egy nagyon finom és látványos táfelspicc képezte a főételt, ami egy szójás, lime-os jus (ejtsd: zsü)-vel tálalt, médiumra sütött steaket tartalmazott. Ezt Németország egyik Michelin-csillagos séfje, Christoph Rainer készítette el.

Táfelspicc Forrás: Marton Adrienn

Végezetül a németeknél ismert, híres édességet, a jogurette-et Marco D' Andrea gondolta újra gyönyörű tálalással, csokoládéhabbal, joghurttal és friss eperrel.

Jogurette Forrás: Marton Adrienn

A másfél órás program különösen izgalmas volt így, hiszen azon kívül, hogy végig nyomon követhettem az ételek elkészítését, egyből meg is kóstolhattam őket. A szervezés kiváló volt, nem voltak üres járatok, minden területen lefedte az érdeklődésemet a program. Hamarosan újra ellátogatok Németországba, ahol biztosan hasonlóan fantasztikus élményekkel leszek gazdagabb, de erről majd később mesélek majd nektek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.