Túró- és zabkorpaalapú pizza receptje

2017.09.03. 06:33

Ha rajongsz a pizzáért, de ritkán engeded meg magadnak, mert hizlal, ezt a receptet neked ajánljuk! Ez a túró- és zabkorpaalapú finomság nemcsak finom, de egészséges is!

Mennyiség 

1 db kb. 24 cm átmérőjű pizzához, vagy 2 db 12 cm átmérőjű pizzához. 

Mi kell a tésztaalaphoz? 

350 g tehéntúró
80 g zabkorpa
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
1 tk. só
4 ek. reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
bors, ízlés szerint
1 tk. szárított oregánó
olívaolaj hagyma párolásához

Forrás: martonadrienn.hu

Mi kell a sós pizzához? 

sűrített paradicsomszósz
kukorica
bacon
reszelt trappista sajt

Mi kell az édes pizzához?

kevés olívaolaj
mozzarella
rukola
szeletelt füge
dió
méz a tetejére locsolva 

A pizza elkészítése lépésről lépésre 

1. A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk.
2. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát, a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a két részbe vett tésztát. Előmelegített, 180 Celsius-fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.
4. Amíg sül a tészta, felszeleteljük a sonkát, a hagymát, a sajtot pedig lereszeljük, a kukoricát levágjuk a szárról.
5. Az egyik elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, reszelt sajttal, rátesszük a sonkát, a hagymát és a kukoricát.
6. A másik elősütött tésztát megkenjük olívaolajjal, majd sajtot teszünk rá, rukolát, szeletelt fügét, diót és a legvégén mézet csurgatunk rá.
7. Visszatesszük a sütőbe mindkét pizzát, majd kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőfüggő, érdemes közben ellenőrizni.

 

Mindennap főzzön együtt a Life TV privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor a Life TV-n.

 

Marton Adriennpizzaprivát séfreceptgasztro