Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszel

Forrás: Privát séf -
chips privát séf recept méz sárgarépa Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvenc levesem: egy igazán rendhagyó együttállás eredménye. 

Hozzávalók

300 gr sütőtök
1 nagyobb sárgarépa
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
2 ek. juharszirup (vagy méz)
600 ml zöldségalaplé
1,5 dl főzőtejszín
só, bors

Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszel Forrás: Privát séf

Hogyan készítsük el?

1. A répát, a sütőtököt és a hagymát megpucoljuk. A sárgarépát nagyjából 1 cm-es szeletekre, a sütőtököt 2 cm-es kockákra, a hagymát pedig gerezdekre vágjuk.
2. Egy hőálló serpenyőt felhevítünk, és az olajat a juharsziruppal (vagy mézzel) megolvasztjuk benne. Rátesszük a felaprított zöldségeket és a megroppantott fokhagymákat is, majd ezzel a szirupos olajjal összekeverjük.
3. A 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt, és 30 percig sütjük a zöldségeket.
4. Amikor elkészült, a serpenyő tartalmát átöntjük egy edénybe, és felöntjük zöldségalaplével. Ha nincs otthon alaplé, vízzel helyettesíthetjük. 10 percig főzzük, majd egy botmixerrel alaposan összeturmixoljuk.
5. Végezetül a tejszínnel felöntjük, és egyszer újraforraljuk.

Tipp:

Ha a sárgarépachipset a leves betétjeként el szeretnénk készíteni, akkor egy pucolt sárgarépát vágjuk vékony szeletekre, majd egy kevés olajjal, sóval és borssal keverjük össze ( épphogy az olaj elfedje a répaszirmokat). Ekkor egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a sárgarépaszeleteket, úgy, hogy ne fedjék egymást. 150 fokon 30 perc alatt elkészül a chips.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.