Sütőtökös chiapuding: Marton Adrienn receptje

Forrás: Privát séf -
privát séf sütőtök puding chia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme, az egyik kedvenc egészséges finomságom.

Hozzávalók

1 marék dió, 2,5 dl mandulatej, 3 ek. chiamag, 1 közepes banán, 80 gr sütőtökpüré, ½ tk. őrölt fahéj, ½ tk. őrölt szegfűszeg.

Sütőtökös chiapuding Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. Keverjük össze a pépesre tört banánt a mandulatejjel.
2. Tegyük bele a chiamagot a banános mandulatejbe, és hagyjuk állni legalább 2 órát, amíg kocsonyás lesz az állaga. Ezek után őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítsük.
3. Helyezzük a pohár aljára a sütőtökpürét, amit ízlés szerint mézzel édesítsünk. Simítsuk el egy kanállal a tetejét, majd tegyük rá a chiamagos pudingot.
4.Tálaláskor durvára vágott dióval szórjuk meg a tetejét.

Sütőtökpüré elkészítése

A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra, és egy tepsire helyezzük őket. 40 percig sütjük 200 fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját, és a belsejét összetörjük villával.

Meggyel töltött kókuszos csokigolyókhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171017-meggyel-toltott-kokuszos-csokigolyok-marton-adrienn-receptje.htmlÉdességre vágysz, de nincs időd és kedved sokat pepecselni a konyhában? Akkor ezt az isteni kókuszos csokigolyót neked találták ki! Privát séfOrigoMarton Adrienn máltai ízélményeihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171017-marton-adrienn-izelmenyei-maltarol.htmlAz elmúlt években, rengeteg helyen jártam, ahol sok olyan emberrel ismerkedtem meg, akiknek a főzés az élete, de a szakmát sohasem tanulták. Rájöttem, azon kívül, hogy igen hasznos dolog könyvekből elsajátítani a főzés alapjait, korántsem elég ahhoz, hogy igazán mesterei legyünk a szakmának. A titok nem a könyvekben rejlik, hanem a szívünkben és a szeretetben, amit a főzés iránt érzünk. Privát séfOrigoMeleg póréhagymás saláta aszalt paradicsommal és dióvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171010-meleg-porehagymas-salata-aszalt-paradicsommal-es-dioval-marton-adrienn-receptje.htmlIsteni és különleges saláta a hétköznapokra. Marton Adrienn receptje. Privát séfOrigoMarton Adrienn a szlovákok nemzeti ételeit kóstolta meghttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171010-marton-adrienn-a-szlovakok-nemzeti-eteleit-kostolta.htmlA napokban Szlovákiában, Nyitrán jártam a gyermekeimmel egy fotózáson, ugyanis én lettem a nagykövete egy prémium télikerteket forgalmazó cégnek. Noha nem sok szabadidőnk volt, de úgy gondoltuk összekötjük a kellemest a hasznossal és ebédre egy kimondottan szlovák menüvel lepjük meg magunkat. Privát séf--Mézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170929-mezes-sargarepakremleves-sargarepachipsszel-marton-adrienn.htmlAz egyik kedvenc levesem: egy igazán rendhagyó együttállás eredménye. Privát séfOrigoEgyéjszakás zabkása – 5-féle változatbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170821-egyejszakas-zabkasa-5-fele-valtozatban-marton-adrienn-receptje.htmlA chia a babhoz, a kukoricához és az amaránthoz hasonlóan a maják és az aztékok mindennapi eledele volt. Neve a maják nyelvén erőt jelent, ami nem véletlen: a chiamag igazi energiabomba. Koncentrált szuperélelmiszer, amely nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és omega-3 zsírsavakat. Ezeken kívül a chiamag rendkívül gazdag antioxidáns összetevőkben. Ez az egyik alapja annak az öt zabkásareceptnek, amit ezúttal elhoztam nektek. Privát séf--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.