Vegyes saláta pirított tofukockákkal

Forrás: Privát séf -
tofu recept gasztronómia saláta Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvenc salátám receptjét mutatom most meg nektek.

Hozzávalók

350 gr tofu, 250 gr vegyes salátalevél, 4 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 1,5 evőkanál gyümölcsecet, 40 gr parmezán, frissen őrölt bors, ízlés szerint

Vegyes saláta pirított tofukockákkal Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockákra vágott tofura. 10 percig pácoljuk.
2. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne.
3. Hozzáadjuk a tofukockákat. Pirulásig sütjük.
4. A vegyes salátát egy tálba tesszük és ráöntjük a tofu páclevét. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás pirított tofut is.

Tipp

Díszítésnek parmezán forgácsokat teszünk a saláta tetejére.

Marton Adrienn toszkán kalandozásai Bolgheriben és San Gimignanóbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171106-marton-adrienn-privatseg-bolgheriben-es-san-gimignanoban.htmlToszkáni felfedezésem következő állomása Bolgheri volt. Ez a kis „ékszerdoboz” többek között arról híres, hogy itt készül az igazi sassicaia, ami a világ legdrágább borainak egyike. Privát séfOrigoÉdesburgonyachips gyömbéres-datolyás mártogatóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171030-edesburgonyachips-gyomberes-datolyas-martogatoval.htmlEgészséges és isteni finom nasi. Vajon mi kellhet még? Privát séf--Újabb gasztronómiai magyar siker Kölnben: díjazták a hidegen sajtolt meggymagolajathttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171030-ujabb-gasztronomiai-magyar-siker-kolnben-dijaztak-a-hidegen-sajtolt-meggymagolajat.htmlNemrég Németországban, Kölnben jártam a világ legnagyobb és legjelentősebb élelmiszeripari vásárán, az ANUGÁN. Az eseményen közel 110 ország, több mint 7400 kiállítója vett részt. Privát séf--Sütőtökös chiapuding: Marton Adrienn receptjehttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171026-marton-adrienn-sutotokos-chia-pudingot-keszit.htmlÍme, az egyik kedvenc egészséges finomságom. Privát séfOrigoMarton Adrienn máltai ízélményeihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20171017-marton-adrienn-izelmenyei-maltarol.htmlAz elmúlt években, rengeteg helyen jártam, ahol sok olyan emberrel ismerkedtem meg, akiknek a főzés az élete, de a szakmát sohasem tanulták. Rájöttem, azon kívül, hogy igen hasznos dolog könyvekből elsajátítani a főzés alapjait, korántsem elég ahhoz, hogy igazán mesterei legyünk a szakmának. A titok nem a könyvekben rejlik, hanem a szívünkben és a szeretetben, amit a főzés iránt érzünk. Privát séfOrigoMézes sárgarépa-krémleves sárgarépachipsszelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170929-mezes-sargarepakremleves-sargarepachipsszel-marton-adrienn.htmlAz egyik kedvenc levesem: egy igazán rendhagyó együttállás eredménye. Privát séfOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.