Burgonyaszuflé-recept Marton Adrienn konyhájából

Forrás: Privát séf -
burgonya gasztronómia szuflé Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A burgonya az egyik legsokoldalúbb étel. Ezúttal egy burgonyaszuflé receptet mutatok nektek, ami igazi különlegesség lehet a vacsoraasztalon.

Hozzávalók

2 ek. vaj, 3 tk. zsemlemorzsa, 2 nagy sárga héjú burgonya, 85 g gouda sajt (reszelt), 30 g parmezán sajt (reszelt), 2 ek. friss snidling, 2 db tojás, frissen őrölt fekete bors, 6 ek. tej (30 ml), pirospaprika

Burgonyaszuflé Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.
2. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a snidling egy részét, a sót és a borsot.
3. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.
4. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába.
5. A kivajazott formákba ¾-ig tesszük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt.)
6. Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.