Roberto konyhája recept vega étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 1,5 dl zöldségalaplé vagy víz
  • 12,5 dkg kockázott konzerv paradicsom
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg rövid szemű rizs
  • 1 tojás
  • 4 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csomag mozzarella
  • só, bors és zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Forrás: Roberto konyhája

A zöldségalaplét összekeverjük a felkockázott paradicsommal és a vaj felével, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a rizst, és folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Egy tálba töltjük, és még forró állapotában hozzákeverjük a felvert tojást, valamint a reszelt parmezán sajtot.

Szósz:

A maradék vajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd megpirítjuk benne a szeletelt gombát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és 5 percig lassú tűzön főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.
A mozzarellát apró kockákra vágjuk. A rizses keverékből kis gombócokat formázunk. Először mindegyik gombóc közepébe egy kis szószt és mozzarellát teszünk, majd gömbölyűre formázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban világos aranyszínűre sütjük.

Forrás: Roberto konyhája

Tökéletes, ha falatkákról van szó, igazi olasz kis csoda!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.