Roberto konyhája - Csillagánizsos grillcsirke

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája grillcsirke recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tikkasztó hőségben mindenkinek jobban esnek a könnyű falatok - tudja ezt jól Rostás Róbert, a Life.hu séfje is, éppen ezért most egy ínycsiklandó grillcsirkereceptet hozott el nektek.

Csillagánizsos fűszersó:

  • 10 dkg Himalája fűszersó
  • 5-6 szem csillagánizs

A fűszerkeverékről pár szóban:

Ez a só is – mint az összes többi — értékes ásványi anyagokkal bír. Íze jobban behatol az ételekbe, alkalmas pácolásra és szárnyas húsok ízesítésére. A csillagánizs felét érdemes őrölt formában a sóhoz adni, hogy a sütés során jól érvényesüljön. A frissen sütött húsételeknél érdemes az egészben hagyott ánizst vajban és olívaolajban kicsit átmelegíteni, majd utána megsütni a zsiradékban a húst.

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé (közepes méretű)
  • 5 dkg vaj
  • ek. olívaolaj
  • 3 csipet a csillagánizsos fűszersóból és 3 egész csillagánizs

Elkészítés:

Irdaljuk, majd sózzuk be a csirkemelleket a fűszersóval. Olvasszuk meg a vajat alacsony lángon (2-3-as fokozat), adjuk hozzá az olívaolajat és a csillagánizst, kevergessük fél percet. Fantasztikus illata keletkezik, amikor a csillagánizs kiadja magából az illóolajakat. Ezek után kapcsoljuk magas lángra a tűzhelyet, és süssük meg benne a csirkemelleket, mindkét oldalukat 3 percig. Majd forgassuk vissza a melleket az először megsütött oldalukra, fedjük le a serpenyőt, és alacsony lángon (2-3 fokozat) pároljuk a húst még 5 percet a gőzben.

Forrás: Roberto konyhája

A fedő levételével még pároljuk el a kevés levet, ami keletkezett, és tálaljuk frissen sütött zöldségekkel vagy rizzsel.

Sütőben sült grillzöldségek hozzávalói:

  • 15 dkg répa
  • 2 db édeskömény
  • 1 db padlizsán
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • tengeri só
Forrás: Roberto konyhája

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, és vágjuk tetszőleges méretűekre. Rajuk tepsibe, locsoljuk meg az olajjal, és szórjuk meg a sóval. Süssük sütőben 30 percet 200 fokon, és tálaljuk a frissen sült csirke mellé.

Roberto konyhája - Áfonyás-málnás túrótorta cukormentesen és sütés nélkülhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160701-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlCukormentes, gyümölcsös nyári finomságra vágysz? Még sütnöd sem kell, kövesd Rostás Róbertnek, a Life.hu séfjének a receptjét! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Provance-i garnélahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160711-provance-i-garnela-rostas-robert-roberto-konyhaja-isteni-garnelat-fozott.htmlA minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban! Roberto konyhája--Francia parasztleves: a nyári ízorgiahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160704-rostas-robert-francia-paraszt-levest-keszitett.htmlAz izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Búzacsírás vitaminsaláta http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160606-rostas-robert-a-life-hu-sefje-buzacsiras-vitaminsalatat-keszit.htmlA forró nyári napokon válassz valami könnyű, mégis finom harapnivalót. Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy különleges salátareceptet hozott neked. Roberto konyhája--Roberto konyhája: oldalas tandori pácbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160515-rostas-robert-a-life-hu-sefje-oldalas-tandorit-keszit-pacban.htmlIlyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban. Roberto konyhája--Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Mennyei vendégváró falatokhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160313-rostas-robert-a-life-hu-sefje-husveti-medvehagymas-kenyeret-es-tojaskremet-keszit.htmlTedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek segítségével. A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlunk figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.