Mennyei ízvilág: körtés-túrós sajttorta

Forrás: Rostás Róbert -
finom falat túró körte édesség sajttorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten már találkoztam körtével a zöldségesemnél, és arra gondoltam, miért is ne csábíthatnám át a barátaimat a hétvégén egy körtés-túrós sajttortára. A képeken ti is láthatjátok az eredményt, és a barátok is elégedettek voltak. Én meg boldog, hogy jól sikerült a süti. 
Körtés-túrós sajttorta Forrás: Rostás Róbert

Hozzávalók a töltelékhez:

• 25 dkg tehéntúró
• 25 dkg mascarpone sajt
• 1 citrom leve és reszelt héja
• 15 dkg porcukor
• 2 tojás
• 4 körte

Hozzávalók a tésztához:

• 30 dkg darált keksz
• 15 dkg vaj
• 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése: Hámozzuk meg a körtéket, felezzük meg, és forraljuk 10 percig a citromlés-cukros vízben. Amikor letelt az idő, öntsük le a vizet, és hagyjuk hűlni. Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan, és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, míg elkészül a töltelék.

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót, a citrom reszelt héját, a porcukrot, és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérjét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarponés túróhoz, és öntsük a kekszalapra. Osszuk el rajta a felezett körtéket, reszeljünk rá citromhéjat, és süssük 175 fokon 50 percig. Ha puhának érezzük, süssük még 10 percig. Hagyjuk langyosra hűlni, és egy éles késsel körbevágva vegyük ki a formából. Tálalhatjuk frissen, vagy lehűthetjük teljesen hidegre a hűtőben. Én így ajánlom nektek, mert ilyen melegben hűtve az igazi!

Isteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoKirálygarnéla pepperoncinóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160808-rostas-robert-a-life-sefje-kiralygarnela-etelt-keszit-pepperochino-paprikaval.htmlEzúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Provance-i garnélahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160711-provance-i-garnela-rostas-robert-roberto-konyhaja-isteni-garnelat-fozott.htmlA minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban! Roberto konyhája--Francia parasztleves: a nyári ízorgiahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160704-rostas-robert-francia-paraszt-levest-keszitett.htmlAz izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’ Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.