lencseleves lencse recept kolbász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is!

Hozzávalók:

• 30 dkg lencse
• 1 szál debreceni kolbász
• 2 szál sárgarépa
• 2 szál petrezselyemgyökér
• 1 csokor petrezselyem
• 4 szem közepes burgonya
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek. liszt
• 4 ek. olaj
• 2 tk. őrölt pirospaprika

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Áztassuk be a lencsét hideg vízbe egy éjszakára, majd felhasználás előtt szűrjük, és öblítsük le alaposan. Rakjuk fel 1,5 liter hideg vízben főni, és forrástól számítva főzzük közepes lángon 30 percet a lencsét. A felforrt lencse tetején hab keletkezik majd, ezt szűrővel folyamatosan távolítsuk el.
Miközben fő a lencse, tisztítsuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel a répát és a gyökeret. A burgonyát vágjuk kockákra, a kolbászt pedig karikára, a fokhagymát szeljük vékony szeletekre. Adjunk mindent a forrásban levő lencséhez, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük puhára az egészet. Nagyon jót tesz a levesnek pár húsleveskocka is!

Befejezésül rántással sűrítsük a levest. Pirítsuk zsemleszínűre a lisztet az olajon, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a paprikát. Adjuk a leveshez, és folyamatosan kevergetve forraljuk még 1-2 percig. Húzzuk le a tűzről, és friss petrezselyemmel szórjuk meg. Azonnal tálalhatjuk.

Egy kis extra

Én szeretem a levesbe a paradicsomot vagy paprikát, csak megmosom és belefőzöm. Finomabb, gazdagabb ízt kölcsönöz majd az amúgy is tartalmas levesünknek.
Csokis-kakaós, kandírozott narancsos kuglófhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160927-csokis-kakaos-kandirozott-narancsos-kuglof-rostas-robert-receptje.htmlKávé vagy habos kakaó mellé, akár egy lusta hétvégén reggelire is. Kitűnő választás! Roberto konyhájaOrigoVörösáfonyás fánk, ribizli öntettel és menta habbalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160914-rostas-robert-recepje-vorsafonyas-fank-ribizli-ontettel-es-menta-habbal.htmlIsteni finom vörösáfonyás fánkot készíthettek odahaza ti magatok is. Megmutatom, hogyan! Roberto konyhája--Mennyei ízvilág: körtés-túrós sajttortahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160825-rostas-robert-kortes-turos-sajttortat-keszit.htmlA héten már találkoztam körtével a zöldségesemnél, és arra gondoltam, miért is ne csábíthatnám át a barátaimat a hétvégén egy körtés-túrós sajttortára. A képeken ti is láthatjátok az eredményt, és a barátok is elégedettek voltak. Én meg boldog, hogy jól sikerült a süti. Roberto konyhájaOrigoKirálygarnéla pepperoncinóvalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160808-rostas-robert-a-life-sefje-kiralygarnela-etelt-keszit-pepperochino-paprikaval.htmlEzúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Isteni finom Oreo cupcake - készítsd el gyorsan és könnyedénhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150720-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-oreo-kekszes-cupcake-sutit-keszitett.htmlTudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake. Roberto konyhája--Roberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.