Kacsamell vörösboros mártásban rokfortsajtos burgonyafánkkal

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája burgonya mártás vörösbor gasztronómia kacsamell rokfort
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezt a receptet különöleges alkalmakhoz ajánlom: isteni ízorgia vár mindenkire, aki megkóstolja.

Hozzávalók 4 főre:

• 15 db aszalt szilva
• 4 kacsamell
• 15 dk répa
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3 fej mogyoróhagyma
• 5 gerezd fokhagyma
• 6 dl száraz vörösbor
• 1 teáskanál szegfűszeg
• 1 nagy szál kakukkfűág
• 4 kocka étcsokoládé
• só, frissen őrölt bors

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Áztassuk az aszalt szilvát hideg vízbe 1 órára. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymákat vágjuk fel szeletekre, és a répát reszeljük le, a fokhagymát zúzzuk össze. Sózzuk, borsozzuk meg a kacsamellet és forró serpenyőben a bőrös felével kezdjük el sütni. Mindkét oldalát 2 percig süssük, majd szedjük ki tányérra és tegyük félre. A serpenyőben kisült zsírban pároljuk meg a répát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Pirítsuk magas hőfokon folyamatosan kevergetve 5 percig és öntsük föl a 6 dl borral. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfűágat és a szegfűszeget, majd forraljuk 5 percig és helyezzük bele a kacsamellet a bőrös felével és fedő alatt mindkét oldalát pároljuk 2 percig. Szedjük ki a kacsamellet és alufóliával lefedve sütőben 100 fokon tartsuk melegen. A csokoládét keverjük az alapba és olvasszuk bele. Az alapot sűrű lyukú szűrűn szűrjük le és passzírozzuk ki belőle az összes értékes levet. Töröljük ki a serpenyőt és rakjuk vissza a tűzhelyre. Az aszalt szilvát tegyük a serpenyőbe, kezdjük el melegíteni és a leszűrt csokoládés-boros alappal felöntve, forraljuk 1 percig. A kacsamelleket szeleteljük fel és locsoljuk meg az aszalt szilvás szószunkkal.

Rokfortsajtos burgonyafánk:

• 40 dkg burgonya
• 5 dkg rokfortsajt
• 2 dkg vaj (egy teáskanálnyi)
• 5 dkg zsemlemorzsa
• só
• sütőpapír

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a burgonyát és vágjuk apró kockákra, főzzük puhára sós vízben majd szűrjük le és rakjuk vissza a tálba. Adjuk hozzá a vajat és a rokfortsajtot, majd törjük össze villával. Vigyázzunk, ne legyen krémes, inkább maradjanak benne nagyobb darabok, hogy jól formázhatóak legyenek majd a gombócok. Ha ezzel megvagyunk, béleljük ki a tepsit sütőpapírral és szórjuk meg a zsemlemorzsa felével. Két kanál segítségével formázzunk tetszőleges méretű gombócokat, ha már nagyobb egy diónál, akkor az már fantasztikus és mutatós. Szórjuk meg a gombócok tetejét a maradék zsemlemorzsával és 200 fokra előmelegített sütőben süssük őket 10 percig.

Lencsés tésztasalátahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161024-rostas-robert-sef-lencses-tesztasalatat-keszit.htmlIsteni finom lencsés tésztasalátát készítettem. Megmutatom, hogyan. Roberto konyhája--Csokis-kakaós, kandírozott narancsos kuglófhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160927-csokis-kakaos-kandirozott-narancsos-kuglof-rostas-robert-receptje.htmlKávé vagy habos kakaó mellé, akár egy lusta hétvégén reggelire is. Kitűnő választás! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Pillecukros, fehér csokoládés cupcakehttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150828-rostas-robert-a-life-sefje-pillecukros-fehercsokolades-cupcake-edesseget-keszit.htmlMi más ihlette volna ezt a fehér csokoládés költeményt, mint a szerelem? Azon gondolkodtam, minek örülhetne a párom, amikor hazaérkezik Milánóból. Ilyenkor ki ne örülne, ha a párja édességgel várja? Így hát fakanalat ragadtam, kevertem, majd kavartam, és megszületett a krémcsoda. Puha piskóta és fehércsokoládé-krém, a tetején finom pillecukor! Idézem a kedvesem: ’’Te vagy a legjobb PASI a világon!’’ Roberto konyhájaOrigoIsteni ebéd a hétköznapokra is! Spenótos-gombás csirketortellinihttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160815-rostas-robert-a-life-sefje-spenotos-gombas-csirke-tortellinit-keszit.htmlEgy isteni finom ebéd nemcsak a hétvégék kiváltsága. Egy gyorsan elkészíthető különlegességgel készültem ma nektek. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Provance-i garnélahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20160711-provance-i-garnela-rostas-robert-roberto-konyhaja-isteni-garnelat-fozott.htmlA minap egy fotózás miatt sok könyvet átlapoztam és az internet segítségével elutaztam kicsit Provance-ba. Csodálatos képeket láttam lankás zöld vidékekről, dombokon magasodó házakról és végtelen levendulamezőkről. Elképzeltem, ahogyan egy szőlőlugas alatt készítem el ezt a receptet, bort iszom és élvezem a napsütést a barátaim társaságában. Minden álom megvalósul, ez a recept már közelebb hozta ezt az álmot. Kalandozzatok most ti is velem egy kicsit a képzeletbeli Provance-ban! Roberto konyhája--Roberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.