Egy igazi klasszikus hortobágyi húsos palacsinta

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája finom falat hús hortobágyi palacsinta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Íme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi klasszikus.

Hozzávalók 6 főre

A csirkepaprikáshoz:
• 40 dkg csirkefelsőcomb
• 2 fej vöröshagyma
• 5 evőkanál olívaolaj
• 2 teáskanál fűszerpaprika
• 1 evőkanál liszt
• 4 dl tejföl
• só
• bors
• 1 dl víz

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése: Tisztítsuk meg a hagymát, és aprítsuk kis kockákra, majd pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, és öntsük fel 1 dl vízzel. Rakjuk vissza a tűzre, és forraljuk fel, azaz főzzük puhára a hagymánkat, mert ettől lesz krémes a pörköltszaftunk.
Adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat, és lefedve közepes lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan kevergessük, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük puhára.

Amikor elkészült a pörköltünk, szedjük ki a combokat, majd szedjük le a csontról a húst, és a bőrt se hagyjuk rajta! A húsunkat vágódeszkán aprítsuk fel kis darabokra, és töltsük a palacsintába. Készítsünk habarást az egy kanál lisztből és a tejföl feléből (2 dl), rakjuk félre, és turmixszoljuk le a pörköltszaftunkat egy botmixerrel, majd rakjuk vissza a tűzhelyre, és közepes lángon forralva keverjük hozzá a habarást. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, és el is készült a szaftunk a palacsintához.
A palacsinta: egy alap sós palacsintarecept, ami minden háziasszony receptkönyvében ott lapul.

Tálaljuk sok tejföllel, és fogyasszuk egészséggel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.