Roberto konyhája: citromos lilaburgonya-leves

2018.03.21. 20:47

A lilaburgonya a megszokott fehér, és vörös krumplikkal ellentétben sokkal könnyebben beilleszthető a diétánkba, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik fogyókúrázni szeretnének. Igaz, nem túl olcsó, de ha megtudjuk, hogy mennyire egészséges, rögtön nem fogjuk sajnálni érte a plusz pénzt.

Ez a csodálatos zöldség erősíti az immunrendszert, elősegíti a zsírégetést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre

• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezselyemgyökér
• 20 dkg lila burgonya
• 20 dkg gomba
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg zellergumó
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom leve
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Citromos lilaburgonya-levesForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A póréhagymát szeleteljük karikákra, a paprikát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret 1x1 cm-es kockákra, a gombát félszeletekre, a lilaburgonyát pedig elég ha csak megfelezzük, mert nagyon apró.

2. Az olajon pirítsuk üvegesre a póréhagymát a zúzott fokhagymával a paprikával együtt és adjuk hozzá a zöldségeket. Majd pirítsuk 4-5 percig közepes lángon folyamatosan kevergetve.

3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.

4. Amikor a leves felforrt, kóstoljuk meg újra és ízesítsük ha szükséges. Lehúzva a tűzről facsarjuk bele a citrom levét és szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.

citromlilaRoberto konyhájaburgonyaleves