Roberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártással

Forrás: Roberto konyhája -
kuszkusz Roberto konyhája tofu kéksajt recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is!

Hozzávalók 4 főre

Rántott tofu hozzávalói

• 40 dkg natúr vagy ízesített tofu
• 2 db tojás
• liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
• 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír a sütéshez

Rántott tofu elkészítése

1. Vágjuk fel tetszés szerinti méretűre (én kisebb, háromszög formára vágtam) a tofut és verjük fel a tojást egy tálban. Szokásos módon panírozzunk most is, mint általában.

2. Forgassuk lisztbe a tofut, majd a felvert tojásba és a végén a zsemlemorzsába. A panírozás befejeztével melegítsük fel az olajat 180 fokra és süssük benne pillanatok alatt aranybarnára a tofunkat.

3. Tálaljuk frissen a kuszkusszal és kéksajtmártással.
Biztos siker, mindenkinek ízleni fog!

Rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártással Forrás: Roberto konyhája

Kéksajtmártás hozzávalói

• 10 dkg gorgonzola vagy rokfort sajt
• 140 g 20%-os zsírtartalmú tejföl
• só és bors

Kéksajtmártás elkészítése

1. Rakjunk minden hozzávalót egy magasfalú tálba és egy merülőmixer segítségével mindent turmixoljunk össze.

2. Rakjuk hűtőbe pihenni, és külön edénybe tálaljuk a rántott tofu mellé.

Kuszkusz hozzávalói

• 1 bögre kuszkusz (250g)
• 1 bögre forró víz
• 1 evőkanál vaj vagy olívaolaj
• 1 nagy csipet só

Kuszkusz elkészítése

1. Egy hőálló tálba öntsük bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre körülbelül egy bögrényit (2,5 dl vagy kb. 250 g) számoljunk.

2. Öntsük fel ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és sózzuk meg.

3. Zárjuk le légmentesen egy darab műanyag fóliával az edényt és hagyjuk a gőzben párolódni a kuszkuszt. Látni fogjuk, ahogy 5 perc alatt magába szívja a forró vizet és semmi más dolgunk nem lesz, mint egy villával felkeverni.

Ropogós lazac pesztós papardellévelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-ropogos-lazac-pesztos-papardellevel-roberto-konyhajabol.htmlEnnél nagyobb gasztronómiai élményt, amely ilyen hamar elkészül, nem is tudnék mondani. Próbáld ki te magad is! Nem fogsz csalódni! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Karfiolkrémleves pirított garnélávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-roberto-konyhaja-zoldsegleves.htmlÍme, a legfiomabb zöldségleves, amit valaha ettél! Nem hiszed? Próbáld ki és győződj meg róla magad. Roberto konyhájaOrigoMennyei kakaós csiga Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-kakaos-csiga-roberto-konyhajabol.htmlÍme, minden idők legfinomabb kakaós csiga receptje Roberto konyhájából. Roberto konyhájaOrigoRoston sült tarja kelbimbóval és édes steakburgonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171204-rostonsult-tarja-kelbimboval-es-edes-steak-burgonyaval-roberto-konyhajabol.htmlEzúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: fekete szezámmagos rántott padlizsán friss salátával - recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171117-roberto-konyhaja-feketeszezam-magos-rantott-padlizsan-friss-salataval-recept.htmlVannak pillanatok, amikor gyorsan szeretnénk egyszerűt és finomat főzni. Ilyenkor vetem be ezt a rántott padlizsán receptet. Mindössze 30 perc az előkészületekkel együtt, és ha netán gluténmentes életet éltek, a lisztet és a zsemlemorzsát is le tudjátok cserélni bioboltban vásárolt termékekre. Gluténmentesen is sokféleképpen készíthetjük el a rántani kívánt ételeinket. A liszt-tojás-zsemlemorzsa verzió készülhet kukorica-, rizs- vagy például csicseriborsóliszttel is, zsemlemorzsában pedig kapható – vagy készíthető – gluténmentes verzió is. Ez utóbbiba keverhetünk szezám- vagy lenmagot, illetve lenmagpelyhet is. Roberto konyhájaOrigoProvance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellévelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-provance-i-csirkecomb-fokhagymas-spenotos-papardellevel.htmlIsteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.