Roberto konyhája: mennyei foszlós kalács recept

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája recept húsvét kalács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az igazi húsvéti hangulat elengedhetetlen része a házilag készített foszlós kalács. A torma és a sonka íze, a kaláccsal együtt lesz teljes és teszi igazán ünnepivé húsvétunkat. Ha emlékeztek még, milyen a nagyi szeretettel készített kalácsa, és szeretnétek egy hasonlóan finom élményt újra átélni, készítsétek el ti is ezt az egyszerű receptet, én erre esküszöm.

Hozzávalók 5 főre

• 20 dkg rétesliszt
• 20 dkg finomliszt
• 1 tasak instant élesztő
• 5 dkg porcukor
• 10 dkg puha vaj/margarin
• 2 dl langyos tej
• 4 tojás
• 2 csipet só

Mennyei foszlós kalács Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Szórjuk egy nagy tálba a liszteket, a sót, az instant élesztőt és a porcukrot, majd keverjük össze. Adjunk hozzá 3 egész tojást majd kezdjük el keverni a robotgép dagasztó száraival, és fokozatosan öntsük hozzá a langyos tejet.

2. Alaposan dagasszuk meg a tésztát, és amikor elválik az edény falától, adjuk hozzá a feldarabolt, puha vajat. Dolgozzuk lassan addig, amíg újra elválik az edény falától.

3. Tiszta konyharuhával lefedve szobahőmérsékleten kelesszük kb. 45 percig, vagy addig, amíg a duplájára nő.

4. Lisztezett deszkán gyúrjuk át a tésztát, majd öklünkkel alaposan gyúrjuk át, és osszuk 4 részre. Mindegyik részből formázzunk cipót, majd kissé megnyújtva ovális darabokat.

5. Tegyük kivajazott kenyérsütő formába, szorosan egymás mellé a darabokat, és a tetején a közepüket egyenként vágjuk be egy éles késsel, így összesül, majd kalácsszerűen nyílik szét, és nem kell fonni.

6. Kelesszük további 15 percig a formában, majd kenjük meg a maradék felvert tojással, és légkeveréses funkción 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.

Ha szükséges, sütés közben egyszer forgassuk meg a sütőben a formát, hogy egyenletesen süljön készre a kalács minden oldala. Borítsuk ki a formából, hagyjuk kihűlni a deszkán és szeletelve kínáljuk.

Juhtúrós sztrapacska Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-juhturos-sztrapacska-recept-roberto-konyhahajabol.htmlEgy igazi klasszikus, amiről mindig csak beszélünk, és amikor elkészül, nem lehet abbahagyni az evését. Nem olyan régen Prágában jártam, és lépten-nyomon azt tapasztaltam, hogy a cseh konyha nagyon hasonló a magyar konyhához. Az ízek ismerősek voltak, mégsem ugyanolyanok, mint itthon. Ott kaptam az ihletet, hogy főzzek egy finom juhtúrós sztrapacskát. Én egyszerűen imádom, nézzük, hogyan készül! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: citromos lilaburgonya-leveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-citromos-lilaburgonya-leves-recept-roberto-konyhajabol.htmlA lilaburgonya a megszokott fehér, és vörös krumplikkal ellentétben sokkal könnyebben beilleszthető a diétánkba, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik fogyókúrázni szeretnének. Igaz, nem túl olcsó, de ha megtudjuk, hogy mennyire egészséges, rögtön nem fogjuk sajnálni érte a plusz pénzt. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Karfiolkrémleves pirított garnélávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-roberto-konyhaja-zoldsegleves.htmlÍme, a legfiomabb zöldségleves, amit valaha ettél! Nem hiszed? Próbáld ki és győződj meg róla magad. Roberto konyhájaOrigoMennyei kakaós csiga Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-kakaos-csiga-roberto-konyhajabol.htmlÍme, minden idők legfinomabb kakaós csiga receptje Roberto konyhájából. Roberto konyhájaOrigoRoston sült tarja kelbimbóval és édes steakburgonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171204-rostonsult-tarja-kelbimboval-es-edes-steak-burgonyaval-roberto-konyhajabol.htmlEzúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Roberto konyhájaOrigoCsokis-narancsos cupcake recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171117-roberto-konyhaja-csokis-narancsos-cupcake-recept.htmlHa imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok-sok csoki és illatos narancs reszelthéj illata lengi majd be a konyhát, amikor sül majd a sok muffin. Kalandra fel! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.