Roberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffin

2018.04.21. 14:00

Mindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni.

A muffin hozzávalói 12 db-hoz

4 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
1 teáskanál sütőpor
5 dkg vaj
1 csipet só
3 dkg pirított sós kesudió

A krém hozzávalói

200 ml habtejszín
250 g mascarpone
1 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja és a felének leve

Citromos, kesudiós csokis muffinForrás: Roberto konyhája

A muffin elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
2. Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel keverjük habosra, a legmagasabb fokozaton, körülbelül 2 percig.
3. Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
4. A robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd adagoljuk 12 felé a papírral bélelt muffintepsibe.
5. Az előmelegített sütőben süssük 18 percig, és miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése

1. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
2. Ha elkészültünk, töltsük habzsákba és nyomjunk nagy puffokat a kihűlt muffinok tetejére.
3. Díszítsük a pirított kesudióval, és hűtsük le hűtőben, vagy fogyasszuk azonnal.

citromkrémkesudiócsokisRoberto konyhájareceptmuffin