Roberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffin

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája citromkrém recept csokis kesudió muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni.

A muffin hozzávalói 12 db-hoz

4 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
4 dkg kakaópor (nagyjából 2 evőkanál)
1 teáskanál sütőpor
5 dkg vaj
1 csipet só
3 dkg pirított sós kesudió

A krém hozzávalói

200 ml habtejszín
250 g mascarpone
1 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja és a felének leve

Citromos, kesudiós csokis muffin Forrás: Roberto konyhája

A muffin elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
2. Üssük tálba a tojásokat, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel keverjük habosra, a legmagasabb fokozaton, körülbelül 2 percig.
3. Ha ezzel végeztünk, szitáljuk hozzá a lisztet a kakaóporral és a sütőporral, majd adjunk hozzá egy csipet sót.
4. A robotgéppel jól dolgozzuk össze, majd adagoljuk 12 felé a papírral bélelt muffintepsibe.
5. Az előmelegített sütőben süssük 18 percig, és miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém elkészítése

1. Verjük kemény habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá a mascarpone-t, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd alaposan dolgozzuk össze robotgép segítségével.
2. Ha elkészültünk, töltsük habzsákba és nyomjunk nagy puffokat a kihűlt muffinok tetejére.
3. Díszítsük a pirított kesudióval, és hűtsük le hűtőben, vagy fogyasszuk azonnal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.