Roberto konyhája: epres brownie recept

2018.04.15. 15:00

A süteményreceptek közül talán ez az, ami a legközelebb áll a szívemhez, olyan sok ízesítéssel készítettem már el, hogy nem is számolom. Most azért döntöttem az eper mellett, mert – bár még nem tudom beszerezni a mézédes magyar epret a piacon – annyira megtetszett egy üzletben, hogy nem hagyhattam ott. Érdemes kísérletezni így az eperszezon kapujában, hogy mire beérik a termés, tökéletesítsük a brownie-sütés tudományát!

Hozzávalók 24 db-hoz

200 g 60%-os étcsokoládé
220 g vaj
400 g kristálycukor
160 g finomliszt
60 g cukrozatlan kakaópor
4 db tojás
1 csipet só
1 csapott teáskanál sütőpor
25 dkg eper

Epres brownieForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót.
2. Rakjuk a vajat egy magasfalú műanyag tálba, és mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton melegítsük 2 percen keresztül. Tördeljük bele az étcsokoládét, és rakjuk félre egy kicsit, hogy a meleg vaj felolvaszthassa, majd keverjük össze.
3. A tojásokat a cukorral együtt keverjük habosra (fehéredésig) egy elektromos habverő segítségével, körülbelül 2 percig.
4. Szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, dolgozzuk el jól a habverővel, majd mehet bele a csipet só és végül az olvasztott vajas csokoládé is.
5. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy méretű tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
6. Töltsük a masszát a tepsibe, és osszunk el benne annyi epret, amennyit nem sajnálunk, megfelezve, negyedelve vagy akár egészben is.
7. Süssük körülbelül 20-25 percig. Sütés után hagyjuk kihűlni, és a sütőpapírral együtt kiemelve, ízlés szerint porcukorral vagy még több friss eperrel tálaljuk.

eperreceptbrownieRoberto konyhája