Camembert burger Roberto konyhájából

2018.09.16. 11:00

Hazudnék, ha azt mondanám, ez egy egyemberes burger, minimum ketten kelletek majd, hogy elbírjatok vele. Ráadásul, ha vendégeket vársz, a legjobb választás ez a különleges camembert burger. Én áthívtam a barátaimat, hogy besegítsenek a mennyei burgerek elfogyasztásában. Ti is tegyetek így, és ragadjatok meg minden alkalmat, hogy a barátaitokkal töltsétek az időtöket.

Hozzávalók 2 db camembert burgerhez

Hamburger húshoz:
● 300 g darált marhahús
● 1 gerezd reszelt fokhagyma
● 1 közepes fej reszelt lilahagyma
● 1 db tojássárgája
● 1 evőkanál dijoni mustár
● 1 evőkanál worcestershire szósz
● 1 evőkanál ketchup
● 4 evőkanál olaj a sütéshez
● só ízlés szerint
● frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A "buci"-hoz:
● 4x300 g camembert sajt
● 3 db közepes paradicsom
● 5 dkg cheddar sajt
● egy kevés uborka
● fanyárs

A panírhoz:
● 4 db tojás
● 25 dkg zsemlemorzsa
● 10 dkg liszt
● 1 csipet só

A sütéshez:
● 3-4 dl napraforgóolaj

Camembert burgerForrás: Roberto konyhája

A hamburgerhús elkészítése

1. Rakjuk keverőtálba a marhahúst, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, dijoni mustárral, ketchuppal, sóval és borssal.
Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk kétfelé. Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

2. Ha otthon készítjük, forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1,5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.

A burger összeállítása

1. Mossuk meg a paradicsomot és az uborkát, és vágjunk a paradicsomból fél centiméteres, az uborkából pedig egy kicsivel vékonyabb szeleteket. Szeleteljünk cheddar sajtot, majd kezdjük el panírozni a burger buciját képező camembert sajtokat.

2. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót, és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

3. Alaposan forgassuk meg lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában.
Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.

4. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig. Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgereket, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a hússal együtt!

5. A képen látható módon állítsuk össze a burgert. Az alap egy forró camembert sajt, rákerül egy szelet paradicsom, egy szelet cheddar sajt, majd jöhet a hús, arra még egy réteg cheddar sajt és pár szelet uborka. A teteje is természetesen egy szép nagy camembert sajt, a végén pedig az egészet szúrjuk át egy hurkapálcával.

Rostás RóberthamburgerreceptcamembertRoberto konyhája