Fishburger almás répasalátával

Forrás: Roberto konyhája -
alma recept hamburger saláta hal répa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi különlegesség a burgerek körében, főleg ha ínyenc, halimádók vagytok. A citrusos avokádókrém és az almás répasaláta teszi ezt az ételt az idei nyár slágerévé! Én már grillezett lazaccal is kipróbáltam, azzal is finom, de nekem jobban bejött a tőkehal kissé semlegesebb íze.

Hozzávalók 4 főre

● 50 dkg alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott)
● 4 db hamburgerbuci
● 4 db tojás
● 3 db tojás a panírozáshoz
● 2 db avokádó
● 1 db citrom
● 1 db golden alma
● 20 dkg sárgarépa
● 3 evőkanál almaborecetet
● só
● bors

Fishburger almás répasalátával Forrás: Roberto konyhája

Répasaláta elkészítése

1. Reszeljük le a répát az almával együtt a legnagyobb lyukú reszelőn, sózzuk meg és adjunk hozzá 3 evőkanál almaborecetet. Keverjük össze alaposan, és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

Fishburger elkészítése

1. Kezdjük a hal kiolvasztásával, én egy tepsiben hagytam két óráig a konyha sarkában, amíg a többi hozzávalóval tüsténkedtem.

2. Pucoljuk meg az avokádókat, az egyiket szeleteljük fel, a másikat villával törjük össze. Ízesítsük egy csipet sóval és egy pár csepp citromlével, majd ezt is rakjuk hűtőbe a tálalásig.

3. Vágjuk fel a paradicsomot és a citromot vékony szeletekre, ezek kerülnek majd a burgerbe.

4. Panírozzuk be a halszeleteket, liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben, aztán 175 fokos olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.

5. Állítsuk össze a burgert: vágjuk ketté a bucit, kenjük meg az avokádó krémmel és rakjunk rá 2 szelet avokádót, hogy Ti is érezhessétek azt a selymes ízélményt, amiért szükség van ebben a halburgerben az extra avokádóra. Helyezzük rá a halat, arra a citromot, majd jöhet a tükörtojás.
Az egészet koronázzuk meg a paradicsomszeletekkel, arra pedig helyezzük el a buci tetejét és szúrjuk át a fanyárssal. Tálaljuk a lehűlt répasalátával és faljuk be gyorsan.

Cheddar sajtos tojásos muffin http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-cheddar-sajtos-tojasos-muffin-roberto-konyhajabol.htmlAbban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és annak látszó receptekkel és videókkal. Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót, és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is. Roberto konyhájaOrigoZöldséges omlett Roberto Konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-zoldseges-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlA tojásból készült reggelik mindig nagyon finomak, és az sem elhanyagolható tény, hogy rendkívül gazdaságosak. Bármilyen maradékkal vagy csak néhány hozzávalóval fel lehet őket dobni, és majdhogynem minden nap újat alkotni. Én például nagyon szeretem, ha egy tojásból készült ételbe rokfort sajt van belemorzsolva, vagy van pár karika jó kis parasztkolbász, ezek adják csak meg igazán az egész napi lendületet. Nem kell más, mint egy jó minőségű serpenyő, és indulhat a nap! Roberto konyhájaOrigoNarancsos – gyömbéres túróspite villámgyorsan http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-narancsos-gyomberes-turospite-villamgyorsan-roberto-konyhajabol.htmlHa nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet. Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: medvehagymás kenyérhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-medvehagymas-kenyer-recept-roberto-konyhajabol.htmlMedvehagyma. Ez a tavaszi növény olyan színfolt a konyhában, amit érdemes különleges formában felhasználni. Nagyon finommá teszi a burgonyát, de önmagában is fogyasztható. Nyugtató hatása révén a tavaszi fáradtság és stressz leküzdésében is kiválóan alkalmazható. Én kenyérbe sütöttem, de számtalan módon el lehet készíteni! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-roberto-konyhaja-rantott-tofu-kuszkusszal-es-keksajtmartassal-recept.htmlNagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is! Roberto konyhájaOrigoJuhtúrós sztrapacska Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-juhturos-sztrapacska-recept-roberto-konyhahajabol.htmlEgy igazi klasszikus, amiről mindig csak beszélünk, és amikor elkészül, nem lehet abbahagyni az evését. Nem olyan régen Prágában jártam, és lépten-nyomon azt tapasztaltam, hogy a cseh konyha nagyon hasonló a magyar konyhához. Az ízek ismerősek voltak, mégsem ugyanolyanok, mint itthon. Ott kaptam az ihletet, hogy főzzek egy finom juhtúrós sztrapacskát. Én egyszerűen imádom, nézzük, hogyan készül! Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.