Padlizsánburger Roberto konyhájából

2018.09.23. 11:00

Hús nélküli, könnyed street food, amit most már otthon is elkészíthetsz. Ha érezted már, hogy nem kívánod a sok kaját, itt az idő, hogy kipróbáld ezt a zseniális receptet! Amilyen könnyed a végeredmény, pontosan olyan egyszerű az elkészítése is.

Hozzávalók 4 főre

● 2 db nagyobb padlizsán
● 2 db nagyobb golden alma
● 4 db camembert sajt
● 1 db paradicsom
● 1 kanál méz
● olívaolaj
● só
● bors
● fanyárs

A panírhoz:
● 4 db tojás
● 25 dkg zsemlemorzsa
● 10 dkg liszt
● 1 csipet só

PadlizsánburgerForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Alaposan mossuk meg a padlizsánt, a paradicsomot és az almát. Vágjunk minden alapanyagot fél centiméteres szeletekre, így elő is készítettük a hozzávalók felét. Ezeket a zöldségeket megsüthetjük szabadban grillezve vagy otthon egy vastagabb aljú serpenyőben.

2. Mivel ez egy vega burger, kell hozzá camembert sajt, amit a szokásos módon duplán panírozzunk majd be. Fontos, hogy a sajtot hamarabb panírozzuk és süssük meg, mint a zöldségeket, mert azt hosszabb ideig tudjuk melegen tartani.

3. Üssük tálba a tojásokat, adjunk hozzá sót és verjük fel, majd magunknak megszokott módon rakjuk a megfelelő tálba a lisztet és a zsemlemorzsát.

4. Alaposan forgassuk meg a lisztben az első camembert sajtot, mártsuk meg jól a felvert tojásban, majd forgassuk meg a zsemlemorzsában. Ezt még egyszer ismételjük meg úgy, hogy belemártjuk a tojásba, majd újra a morzsába.

5. Ezt végezzük még el a maradék három camembert sajttal, és amint készen vagyunk, süssük ki forró olajban, mindkét oldalát körülbelül 1 percig. Amikor a sajt már aranybarna, akkor lesz tökéletes. Ha szabadban készítjük a burgert, ne panírozzuk a camembert sajtot, csak grillezzük meg a zöldségekkel együtt!

6. Forrósítsuk fel a serpenyőt és öntsünk bele körülbelül 6 evőkanál olívaolajat, süssük a padlizsánszeletek mindkét oldalát 3 percig, majd szedjük ki egy tányérra. Én szeretem, ha picit szottyosabb a padlizsán, ezért általában meglocsolom még egy kis olajjal.

7. Folytassuk az almakarikákkal, szintén öntsünk olívaolajat a forró serpenyőbe és mindkét oldalát süssük 3 percig, majd locsoljuk meg mézzel. Az utolsó egy percben rakjuk mellé a paradicsomot, amit szintén meg kell sütnünk.

8. Rakjuk össze a burgert a képen látható sorrendben. Kezdjük két padlizsánszelettel, melyeket keresztbe rakunk és a kilógó széleit középre hajtjuk. Rakjunk rá egy szelet almát, arra mehet a sajt, majd egy újabb szelet alma. A burger teteje szintén két padlizsánszelet keresztben egymásra rakva, de mielőtt a széleit középre hajtjuk, rakjunk közé egy szelet paradicsomot. Helyezzük a burger tetejére és szúrjuk át a fanyárssal. Süssünk mellé édesburgonyát és tálaljuk frissen, mennyei kombináció!

Rostás RóbertpadlizsánRoberto konyhájahamburgerrecept