Sarka Kata: "Nyolc éve minden megváltozott az életemben"

Forrás: Facebook/Sarka Kata -
Sarka Kata naplók szépségverseny Kulcsár Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezekben a hetekben nincs nap, és szinte óra sincs, hogy ne jusson az eszembe 2007, amikor is száznyolcvan fokos fordulatot vett az életem.

Ma már mindenki számára világos, kik azok a lányok, akik Kulcsár Edina helyébe léphetnek, végre bemutattuk őket az országnak. Egy hosszas, alapos kutatómunka eredménye ez a mezőny, és tudom, így is számos kritika éri majd őket. Igen, a szépség, mint minden más, relatív. Így ezekből a lányokból is lesz olyan, aki nem tetszik valakinek, másnak pedig igen. Ami ennél számomra most sokkal meghatározóbb és fontosabb: ahogy közeledik a döntő, egyre gyakrabban jut eszembe a múlt.

Forrás: Facebook/Sarka Kata

Nyolc éve, 2007-ben állt a feje tetejére az életem.

Akkor még csak egy vidéki család útját kereső, cseperedő szeme fénye voltam, aki azt gondolta: egy szépségversenynek köszönhetően az élet majd megadja neki a lehetőségeket, és segít dönteni abban, hogyan tovább. Akkor még magam sem sejtettem, hogy mire a szépségkirálynő-választás döntőjén a színpadra állok, az út és a jelentős változás már el is kezdődött az életemben.

Néhány hónappal korábban ismertem meg a férfit, aki ma a gyermekeim apja, a szerelmem. És akivel a kapcsolatunkban sokáig senki sem hitt rajtunk és a közeli ismerőseinken kívül. Úgyis megcsal, úgyis megcsalom. Úgyse tart sokáig, úgyse lesz belőle semmi. És lám!

Ma annak a versenynek a versenyigazgatója lehetek, amelytől egykor én magam is a válaszaimat vártam. Saját bőrömön tapasztalhattam meg azt, amit most fiatal lányok élnek át az én "kezeim alatt". Hatalmas felelősség, hiszen a világ nyolc év alatt sokat változott, így hiába vannak válaszaim a kérdéseikre, hiába ébreszthetnek fel bármikor, akár éjnek évadján is a gondjaikkal, soha nem lehetek biztos abban, hogy amit egykor mi átéltünk, ami nekünk segítség volt, az ma is működik, és hatásos.

Forrás: Facebook/Sarka Kata
Fotó: Borzi Vivien

Nyolc éve nekünk még maga a mese volt egy tévéstúdióban, kamerák között sétálni. Pláne ismert emberek körében gyakorolni, színpadra állni. Nem volt még Facebook, az interneten kötött hirtelen ismeretségek. Nem kaptuk az udvarlók üzeneteinek tucatjait, távoli és meseszerű volt minden, ami a csillogás világát illeti. A mai fiatalok számára ez már természetes, és szinte keresve sem találnánk olyan szép lányt, aki ne ismerne egy-egy hírességet. Természetesen a verseny alakulásában semmilyen ismeretségnek nem lesz és nem is lehet szerepe. De egy ilyen ismeretség nyilvánosságra kerülése is remek apropó lehet a sajtónak cikkezni.

Sokkal-sokkal nehezebb dolgunk van manapság megtalálni azokat a lányokat, akik méltóképpen képviselhetik a Miss World eszmeiségét.

Akik nemcsak szépek, de kellően fel vannak fegyverkezve tudással, intelligenciával, bájjal. Kulcsár Edina példája naponta ad erőt, igenis, jól végezzük a dolgunkat. A világversenyen elért sikere - ha talán megismételhetetlen is lesz jó ideig - elég erőt ad a folytatáshoz.

Kulcsár Edina Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A magyar lányok szépek! A magyar lányok a legszebbek!

Az idei döntősök pedig már most olyanok, mint egy család. Amikor mi a felkészítő táborban voltunk, még nem a telefonjainkat bújtuk. Vadul buliztunk, átlógtunk egymás szobájába, élveztük, hogy valami csoda közepén vagyunk, és valami egészen ismeretlen, de fantasztikus dolog is várhat ránk. Ha a versenyigazgató váratlanul betoppant, a szavunk is elakadt. Most, hogy én járhatok ebben a cipőben, azt mondom, egy tucat barátnővel kell megértetnem nap mint nap, hogy micsoda lehetőség kapujában állnak.

Alázattal, türelemmel, odaadással és némi szerencsével juthatnak el csak oda, ahol az ő életük is akár száznyolcvan fokos fordulatot vehet.

Hogy hogyan tudnak majd gazdálkodni vele? Az is csak rajtuk múlik. De egy biztos: rám mindig számíthatnak a jövőben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.