Sarka Kata nyílt levele Nótár Ilonának

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
kövér Nótár Ilona Sarka Kata vékony Mokka sztárszerző nyílt levél Bochkor Gábor fogyókúra sport Katus Attila edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy rosszindulatú támadással szembesültem múlt héten, amikor egy kereskedelmi televízió stúdiójában jártam. A történtek egy nyílt levél megírására ösztönöztek, amelyben kifejtem vékony kontra elhízott nő témában az álláspontomat.
Nótár Ilona, Sarka Kata és Katus Attila a Mokkában Forrás: Facebook/Mokka

Kedves Ilona!

Nem tagadom, nekem is nehéz télen, hajnalban, hidegben felkelni, futni, mielőtt a gyermekeimet óvodába, iskolába viszem, de megteszem, mert akkor van időm. A Mokka adásában elmondtam, hogy számomra életforma az edzés, ám egyáltalán nem tartom elfogadhatatlannak, ha valaki teltkarcsú, nőies idomokkal rendelkezik. A kioktató leveledet olvasva sem fogok az általam megfelelőnek tartott életmódon változtatni. Továbbra is kerülöm a cukrot, a gyermekeimnek lehetőségként felajánlom a paleosütiket, és amennyit időm engedi, edzésre járok.

Ismerem ezt az állapotot, mert volt, amikor rajtam is volt felesleg, és ettől frusztrálva éreztem magam.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Mivel te üzentél nekem, felhívva rá a figyelmemet, hogy mekkora felelősségem van ebben a kérdésben, most visszapasszolnám hozzád a labdát. Ugyanis a te felelősséged, ha azt hangoztatod, rendben van, amikor egy ember 10-20 pluszkilót hurcol magán. A cukor sokkal több áldozatot szedett eddig, mint az anorexia.

Nem tartom azt sem jó példának, hogy amikor az ideális női testről beszélgetünk, te odaülsz tíz kiló súlyfelesleggel.

Nem azért nézek így ki, mert napi hat órát sportolok, hanem mert egészségesen étkezem, jó alapanyagokból készített ételeket eszem, és heti kétszer, maximum háromszor sportolok.

Egy szebb és egészségesebb élet reményében, üdvözlettel:
Kata

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.