Steiner Kristóf: Megmentőink, a mantrák

lélek mantra Steiner Kristóf kabbala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi létet három félreértés keseríti meg. A "bárcsak újrakezdhetném", a "nem tehetek róla" és az "úgyis mind meghalunk". Mindhárom kétségekből fakad: az elsővel a saját teremtő erőnkben kételkedünk, a másodikkal megkérdőjelezzük a bizalmat, és minden felelősségvállalást elhárítunk, míg a harmadikkal egyenesen lemondunk önmagunkról: megássuk a saját sírunkat és élve eltemetkezünk. Már most, jó előre.


Ismerős a kép, amikor egy bevadult kutya teljes erőbedobással küzd egy bottal, amit a gazdája mosolyogva rángat előtte? A kutyus - bár eleinte játéknak tetszik neki a dolog - néhány perc alatt úgy beleéli magát a harcba, hogy el is felejti: valójában nem a bot, hanem a szerető gazdi az, aki hergeli őt. Rav Berg, a Kabbala Központ igazgatója azt tanítja, így felejtjük el mi magunk is, hogy a nehézségek csupán eszközök. A mi "botunk" lehet egy bosszantó főnök, egy hirtelen jött haláleset, vagy a magány és a depresszió. Ezek mögött viszont mindig ott van valaki, aki szeretetteljes törődéssek irányítja a dolgokat - olyankor is, ha az áldás tragédiának tűnik. Ez a valaki pedig Isten, más néven a saját, tiszta, önzetlen énünk. Igen, mi magunk "rendeltük" meg a drámát.

Tipp! Kukkants be a világ szegény és gazdag gyerekeinek hálószobájába! Megható képek!



Madonna egyik dalában azt énekli: "Te sétáltatod a kutyát, vagy a kutya sétáltat téged?" Minden pillanatban emlékeznünk kell rá, hogy ha elengedjük a pórázt, elveszítjük a kontrollt. Eszeveszetten rohanunk majd, hogy utolérjük önmagunkat, miközben saját magunk elől menekülünk. Amikor pedig az összeomlás szélén kételkedni kezdünk abban, hogy lesz-e erőnk ismét elkapni a fonalat, beindul a dominóeffekt. Hirtelen minden és mindenki hibás lesz az állapotunkért - kivéve önmagunkat, természetesen. És amikor már az önmarcangolás és mások lelki terrorizálása is csődöt mondott, még mindig van egy "mentsvára" az egónknak: "Nem mindegy? Egy életem van, úgy cseszem el, ahogy akarom". Amikor tehát a szürke köd elborítja az agyunkat, a lelkünket, a szívünket, érdemes emlékezni ezekre a mantrákra...

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Thinkstock
Thinkstock

Bármikor újjászülethetek - Jud, Lámed, Jud

Ebben a pillanatban is újrakezdhetem, és a tévedéseim, gaztetteim vagy butaságom következményeivel az életemben nemhogy szegényebb, de gazdagabb lettem. Szerencsés vagyok, hogy a második, harmadik, századik, sokadik kört már a tapasztalatokkal gazdagabban kezdhetem meg.

Minden jó és rossz belőlem fakad - Jud, Hé, Hé

Akármi történik velem, az azért alakult úgy, mert megszolgáltam. Minden napsugarat, minden villámcsapást. Akikről úgy érzem, megvezettek, igazából a mentoraim voltak: megfogták a kezem, és elvittek egy önmagammal vívott csata mezejére, ahol tisztíthatom a karmámat.

A halál csupán illúzió - Vav, Vav, Lámed

A halál illúziója pedig az egoizmusom legnevetségesebb próbálkozása arra, hogy eltérítsen a hazafelé vezető útról, amelyen járhatok akár tízezer életen át, hinni fogok benne, hogy akár tíz perc alatt is megjárható. Minden kétséget kizárva.

A kabbala egy olyan térkép, ami elvezet minket az univerzum nagy titkaihoz. A térképet bárki használhatja, akiben él az őszinte felfedezővágy, hogy ráleljen az igazi boldogságra, függetlenül attól, hogy az illető miben hisz vagy milyen társadalmi háttérrel rendelkezik. Látogass el te is az ingyenes bevezető előadásra Budapesten. Az eseményre ide kattintva regisztrálhatsz.

Szerinted 2012 elhozza a világ végét?




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.