15 tipp, hogy felpörgesd az anyagcserédet

Forrás: Thinkstock -
anyagcsere Gréta konyhája egészséges életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mozgásszegény életmód, az irodai munka, a sok finomított élelmiszer mind lassítja az anyagcserét, ami a korunk előrehaladtával amúgyis egyre lomhább. A salaktalanítás ilyenkor különösen fontossá válik, hiszen a méreganyagok kipucolásával serkentheted az anyagcserédet is. Íme, 15 trükk, amiket érdemes kipróbálni.

Vannak emberek, akiknek gyors az anyagcseréjük, akik stressz hatására fogynak, de olyanok is, akik ilyenkor sokkal többet esznek, tehát híznak.

Forrás: Thinkstock

Télen lelassul az anyagcserénk, nyáron pedig felgyorsul. Sok mindentől függ, és nem vagyunk egyformák. A sok zöldség és gyümölcs elfogyasztása nagyon sokat segít, ha serkenteni szeretnéd az emésztést, de vannak még más trükkök is. Ha kíváncsi vagy 15 olyan praktikára, amikkel természetes módon javíthatod az anyagcserédet, kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.